Διψήφια αύξηση των εξαγωγών τροφίμων της Αιγύπτου

Διψήφια αύξηση των εξαγωγών τροφίμων της Αιγύπτου

60
Διψήφια αύξηση των εξαγωγών τροφίμων της Αιγύπτου

Οι εξαγωγές τροφίμων της Αιγύπτου αυξήθηκαν κατά 13% ετησίως το πρώτο μισό του 2021, ξεπερνώντας τα 2 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με τα 1,8 δισ. δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Συμβούλιο Εξαγωγών Τροφίμων της αφρικανικής χώρας.

Οι αραβικές χώρες βρέθηκαν στην κορυφή των προορισμών εξαγωγής τροφίμων της Αιγύπτου με 55%, ακολουθούμενες από την Ευρωπαϊκή Ένωση με 31%.

Η Αίγυπτος κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 93,1 δισ. αιγυπτιακές λίρες (5,9 δισ. δολάρια) ή περίπου 1,4% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της, το οικονομικό έτος που έληξε τον Ιούνιο, ανέφερε η αιγυπτιακή προεδρία. Η κυβέρνηση είχε στοχεύσει σε συνολικό δημοσιονομικό έλλειμμα 7,8% και πρωτογενές πλεόνασμα 0,9% του ΑΕΠ.

Η οικονομία της Αιγύπτου αναμένεται να σημειώσει ανάπτυξη 2,8% το FY2020/21 και να ενισχυθεί περαιτέρω στο 5,2% το FY2021/22, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Τον περασμένο μήνα, το ΔΝΤ επαίνεσε τις πολιτικές που υιοθέτησε η Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου.

Φωτό: Canvas

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.