Ι. Κούστας: Ευνοϊκές οι συνθήκες της αγοράς των containerships

Ι. Κούστας: Ευνοϊκές οι συνθήκες της αγοράς των containerships

236
Ι. Κούστας: Ευνοϊκές οι συνθήκες της αγοράς των containerships

Στον οικονομικό της απολογισμό για το β’ τρίμηνο του έτους και το α’ εξάμηνο προχώρησε η Danaos Corporation.

H εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία κατέγραψε προσαρμοσμένα κέρδη $68,9 εκατ. ή $3,34/μετοχή το β’ τρίμηνο έναντι προσαρμοσμένων κερδών $42,5 εκατ. ή $1,71/μετοχή το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Πρόκειται για ετήσια αύξηση 62,1%. Σε επίπεδο εξαμήνου, τα προσαρμοσμένα κέρδη της Danaos άγγιξαν τα $126,9 εκατ. ή $6,17/μετοχή.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος ύψους $0,50 ανά κοινή μετοχή για το β’ τρίμηνο στις 30 Αυγούστου.

Με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα της Danaos, ο Δρ. Ιωάννης Κούστας, CEO της εταιρείας τόνισε χαρακτηριστικά: «Η αγορά των containerships διατήρησε το θετικό της momentum, γεγονός που αντανακλάται στην αύξηση των ναύλων. Η Danaos συνεχίζει να εξασφαλίζει συμφωνίες ναύλωσης για τα πλοία της για περιόδους μεταξύ τριών και πέντε ετών. Είναι αξιοσημείωτο ότι μερικές από αυτές τις συμφωνίες δεν ξεκινούν πριν τα μέσα του 2022. Η αγορά φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσει χαμηλή προσφορά  τουλάχιστον έως τα τέλη του έτους».

Ο Δρ. Ιωάννης Κούστας αναφέρθηκε και στον αντίκτυπο της πανδημίας στην αγορά των containerships σχολιάζοντας ότι συνεχίζει να δημιουργεί ανισορροπία στις αλυσίδες μεταφοράς και εκτίμησε ότι οι υφιστάμενες αυτές συνθήκες δεν θα ομαλοποιηθούν σύντομα.

Εν κατακλείδι, ο CEO της Danaos επισημαίνει ότι «η δυναμική της αγοράς είναι ευνοϊκή και θα συνεχίσουμε να καταγράφουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους μετόχους μας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.