Οι Κινέζοι πρωταγωνίστησαν στην παραγωγή χάλυβα για το 2020

Οι Κινέζοι πρωταγωνίστησαν στην παραγωγή χάλυβα για το 2020

101
Οι Κινέζοι πρωταγωνίστησαν στην παραγωγή χάλυβα για το 2020

Η κινεζική Baowu Steel Group ήταν η πιο παραγωγική εταιρεία, σε ποσότητα, χάλυβα παγκοσμίως για το 2020. Το επίτευγμα αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ορόσημο, καθώς είναι η πρώτη φορά που μια κινεζική εταιρεία κατακτά την πρώτη θέση στη βιομηχανία αυτή.

Σύμφωνα με στατιστικά δεδομένα της Διεθνούς Ένωσης Χάλυβα, η παραγωγή της Baowu αυξήθηκε κατά 21% την περσινή χρονιά, φτάνοντας τους 115,29 εκατ. τόνους. Μέρος της αυξημένης παραγωγής φαίνεται να οφείλεται και στην απόκτηση της Taiyuan Iron & Steel (Group).

Ταυτόχρονα, το 2020 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για αρκετές κινεζικές εταιρείες παραγωγής χάλυβα, καθώς επτά από τους δέκα μεγαλύτερους παραγωγούς παγκοσμίως είναι εταιρείες που εδρεύουν στην Κίνα.

Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua αναφέρει πως ένας από τους σημαντικότερους λόγους αυτού του επιτεύγματος ήταν η εξαιρετικά υψηλή εγχώρια ζήτηση. Σημειώνεται πως το 2020 η οικονομική ανάκαμψη της χώρας οδήγησε σε διαδοχικά ρεκόρ παραγωγής χάλυβα.

Όσον αφορά την Baowu, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, υπεγράφη την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 συμφωνία της εταιρείας και συνεργατών της για ένα ταμείο ανθρακικής ουδετερότητας, το οποίο θα στηρίξει την καθαρή ενέργεια, τις «πράσινες» τεχνολογίες, την προστασία του περιβάλλοντος και τον έλεγχο της ρύπανσης.

Η εταιρεία έχει θέσει σημαντικούς στόχους απανθρακοποίησης, στοχεύοντας σε ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2050 και μέγιστες εκπομπές το 2023.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.