Πρωτοβουλία του Βελγίου για τους εμβολιασμούς ναυτικών

Πρωτοβουλία του Βελγίου για τους εμβολιασμούς ναυτικών

95
Πρωτοβουλία του Βελγίου για τους εμβολιασμούς ναυτικών

Μετά την πρόταση που κατέθεσαν η Ένωση Εφοπλιστών Βελγίου, η Γενική Ναυτιλιακή Διεύθυνση και αξιωματούχοι της βελγικής κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρος, ξεκίνησε νέα εκστρατεία εμβολιασμού ναυτικών στο Βέλγιο, στις 26 Ιουλίου.

Ειδικότερα, το Βέλγιο θα αποτελέσει την πρώτη χώρα που θα αποστείλει ιατρικές ομάδες για να εμβολιάσουν ναυτικούς επάνω στα πλοία. Έτσι, θα δοθεί η ευκαιρία σε οποιονδήποτε ναυτικό, ανεξαρτήτως της εθνικότητάς του, να εμβολιαστεί, εφόσον το πλοίο στο οποίο ναυτολογείται ή επρόκειτο να ναυτολογηθεί αγκυροβολεί σε βελγικό λιμένα. Εμβολιασμός θα προσφερθεί και σε όσους ναυτικούς επιλέξουν να επαναπατριστούν μέσω Βελγίου. Το εμβόλιο που επιλέχθηκε για την πρωτοβουλία αυτή είναι το μονοδοσικό της Johnson&Johnson.

Μέσω των πρωτοβουλιών που έχει λάβει το Βέλγιο όσον αφορά τον εμβολιασμό ναυτικών, έχει στηρίξει τη συγκεκριμένη εργασιακή ομάδα, η οποία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο βιώνει μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να εμβολιαστούν. Άλλωστε, πολλοί ναυτικοί κατάγονται από χώρες οι οποίες έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε εμβόλια.

Πρωτοβουλίες αυτής της φύσης παρουσιάζουν ενδιαφέρον και μένει να δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον σε διεθνές επίπεδο. Πάντως, εμβολιαστικά προγράμματα και για ναυτικούς άλλων εθνικοτήτων, πέραν του Βελγίου, «τρέχουν» επίσης στις ΗΠΑ και στη Γερμανία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.