Χαμόγελα για την οικονομική πορεία και αύξηση του στόλου της Navios Partners

Χαμόγελα για την οικονομική πορεία και αύξηση του στόλου της Navios Partners

501
Χαμόγελα για την οικονομική πορεία και αύξηση του στόλου της Navios Partners

Η Navios Maritime Partners L.P. ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το β’ εξάμηνο του έτους το οποίο ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου. Ειδικότερα η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία κατέγραψε έσοδα $152 εκατ. το Q2 και $217,1 εκατ. το H1 όταν το αντίστοιχο διάστημα πέρσι οι αριθμοί αυτοί ήταν $46,5 εκατ. και $93 εκατ.

Παράλληλα τα κέρδη της εταιρείας το β’ τρίμηνο και α’ εξάμηνο διαμορφώθηκαν στα $99,9 εκατ. και στα $236,6 εκατ. αντίστοιχα. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι το αντίστοιχο διάστημα η Navios Maritime Partners είχε ζημίες $14,6 εκατ. και $25,36 εκατ.

Στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τονίζεται επίσης ότι η εταιρεία προέβη στην παραγγελία έξι containerships (4 με την επιλογή απόκτησης άλλων 2) έναντι $61,6 εκατ. Όλα τα πλοία διαθέτουν μεταφορική ικανότητα 5.300 TEUs και αναμένεται να παραδοθούν μεταξύ του β’ τριμήνου του 2023 και του 2024.

Η κ. Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Partners εμφανίστηκε ικανοποιημένη με την οικονομική πορεία της εταιρείας και πρόσθεσε ότι η Navios Partners αποτελεί μία εκ των κορυφαίων δέκα εισηγμένων ναυτιλιακών εταιρειών στις ΗΠΑ με έναν στόλο που αποτελείται από 98 πλοία ξηρού φορτίου. «Ο στόλος μας αποτελείται κατά 56% από bulk carriers και κατά 44% από containerships. O διαφοροποιημένος αυτός στόλος μας προστατεύει από τη συνήθη κυκλικότητα της βιομηχανίας και μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τις συνθήκες των αγορών και να μειώσουμε το κόστος κεφαλαίου», κατέληξε η κ. Φράγκου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.