«Φρενίτιδα» στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας

«Φρενίτιδα» στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας

362
«Φρενίτιδα» στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας

Την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021, η νοτιοκορεατική ναυπηγική εταιρεία KSOE (Korea Shipbuilding & Offshore Engineering Co.) ανακοίνωσε την υπογραφή συμβολαίων για ακόμη επτά πλοία μεταφοράς LNG, συνολικής αξίας $1,4 δισ.

Όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, τα τρία πλοία θα ναυπηγηθούν για λογαριασμό ασιατικής εταιρείας και θα κατασκευαστούν από τη θυγατρική της KSOE, την Hyundai Heavy Industries Co. Δύο από τα υπόλοιπα τέσσερα θα κατασκευάσει η Hyundai Samho Heavy Industries Co. Η παράδοση αυτών των δύο πλοίων στην ευρωπαϊκή εταιρεία που τα παρήγγειλε αναμένεται μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2024. Την κατασκευή των τελευταίων δύο θα πραγματοποιήσει η Hyundai Samho για λογαριασμό λιβεριανής εταιρείας.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 14 Ιουλίου η KSOE υπέγραψε συμφωνίες για τη ναυπήγηση ακόμη τεσσάρων πλοίων, τα οποία θα παραδοθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2025 και των οποίων η αξία ανέρχεται στα $792 εκατ.

Συνολικά, η KSOE έχει ήδη ξεπεράσει τους ετήσιους στόχους της για το 2021, με τις παραγγελίες που έχει λάβει μέχρι στιγμής να αθροίζουν στα $16,8 δισ., ενώ ο αρχικός της στόχος ήταν $14,9 δισ. Οι παραγγελίες αφορούν την κατασκευή 176 πλοίων και δύο υπεράκτιων κατασκευών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.