Παραγωγή, κατανάλωση, εμπόριο σιταριού: Τι μέλλει γενέσθαι

Παραγωγή, κατανάλωση, εμπόριο σιταριού: Τι μέλλει γενέσθαι

124
Παραγωγή, κατανάλωση, εμπόριο σιταριού: Τι μέλλει γενέσθαι

To αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας, στη μηνιαία έκθεση του Ιουλίου «World Agricultural Supply and Demand Estimates» εκτιμά ότι το 2021/2022 οι παγκόσμιες προμήθειες και η κατανάλωση σιταριού θα μειωθούν, ενώ το εμπόριο θα αυξηθεί. Ειδικότερα, οι προμήθειες εκτιμάται ότι θα μειωθούν κατά 5,3 εκατ. τόνους, στους 1.082,6 εκατ. τόνους, λόγω μειωμένων αρχικών αποθεμάτων και μειωμένης παραγωγής των ΗΠΑ.

Η παγκόσμια παραγωγή αναμένεται στους 792,4 εκατ. τόνους, σε επίπεδα ρεκόρ. Από την άλλη και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αμερικανικού υπουργείου, η παγκόσμια κατανάλωση θα φτάσει στους 790,9 εκατ. τόνους, με τη μειωμένη διατροφική χρήση από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και το Καζακστάν να αντισταθμίζεται από αυξημένη βιομηχανική χρήση σε άλλες χώρες. Στους 204 εκατ. τόνους εκτιμάται το εμπόριο, με τις αυξημένες εξαγωγές από την ΕΕ, την Αυστραλία και την Ουκρανία να αντισταθμίζουν μειώσεις από τον Καναδά, το Καζακστάν και τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.