Ο Καναδάς ανακοίνωσε την επανέναρξη της κρουαζιέρας τον Νοέμβριο

Ο Καναδάς ανακοίνωσε την επανέναρξη της κρουαζιέρας τον Νοέμβριο

57
Ο Καναδάς ανακοίνωσε την επανέναρξη της κρουαζιέρας τον Νοέμβριο

Όπως ανακοινώθηκε από την καναδική κυβέρνηση την Πέμπτη 15 Ιουλίου, θα επιτραπεί η κυκλοφορία κρουαζιερόπλοιων στις καναδικές θάλασσες από την 1η Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Οττάβα να απαγορεύσει τις κρουαζιέρες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2022. Σχολιάζοντας την ανατροπή αυτής της απόφασης, ο Omar Alghabra, υπουργός Μεταφορών του Καναδά, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θεώρησε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη συντόμευση της περιόδου απαγόρευσης, καθώς η χώρα έχει σημειώσει πρόοδο στον τομέα των εμβολιασμών με ταυτόχρονη πτώση των κρουσμάτων της νόσου Covid-19.

Ο κ. Alghabra επισήμανε επίσης ότι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της κρουαζιέρας θα πρέπει να συμμορφωθούν πλήρως με τους απαιτούμενους κανονισμούς υγείας εάν θέλουν τα πλοία τους να ταξιδέψουν στα ύδατα του Καναδά και να ελλιμενιστούν στους λιμένες της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι αυτό το σημείο η απαγόρευση των κρουαζιερών υπήρξε ιδιαίτερα καταστροφική για τις παράκτιες κοινότητες του Καναδά, που βασίζονταν στην επιβατική κίνηση των κρουαζιερόπλοιων. Σύμφωνα με το Canadian Broadcasting Corporation (CBC), η βιομηχανία της κρουαζιέρας το 2018 συνεισέφερε πάνω από 4,1 δισ. δολάρια στην καναδική οικονομία, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι εξαρτιόνταν από αυτήν 29.000 θέσεις εργασίας.

Φωτό: Timothy Eberly/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.