Αύξηση της ζήτησης πετρελαίου τον Ιούνιο

Αύξηση της ζήτησης πετρελαίου τον Ιούνιο

111
Αύξηση της ζήτησης πετρελαίου τον Ιούνιο

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου αυξήθηκε τον Ιούνιο κατά 1,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ενώ η αύξηση της ζήτησης ήταν αρκετά μεγαλύτερη. Ειδικότερα, ήταν ίση με 3,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα, φτάνοντας τα 96,8 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Το Anadolu προσθέτει πως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έθεσαν βέτο στην πρόταση του OPEC+ περί αύξησης της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα για το τελευταίο πεντάμηνο του έτους. Εκτός αυτού, συζητείται η πιθανότητα παράτασης των τωρινών παραγωγικών επιπέδων έως τα τέλη του 2022.

Ωστόσο, καθώς η αβεβαιότητα για την πανδημία παραμένει, η αυξανόμενη ζήτηση που καταγράφεται δεν είναι απαραίτητο ότι θα διατηρηθεί και τους επόμενους μήνες. Ενώ αρκετές ανεπτυγμένες χώρες χαλαρώνουν τους περιορισμούς που είχαν θέσει λόγω της Covid-19, καθώς ο αριθμός των εμβολιασμένων πολιτών αυξάνεται, υπάρχει φόβος πως οι μεταλλάξεις του ιού δύνανται να περιορίσουν την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Πάντως, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) διατηρεί σταθερές τις προβλέψεις περί αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου κατά 5,4 εκατ. βαρέλια/ημέρα το 2021 και 3 εκατ. βαρέλια/ημέρα για το 2022, σύμφωνα με το TASS.

Φωτό: Abedin Taherkenareh/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.