Νέα ναυτιλιακά παράγωγα από το Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης

Νέα ναυτιλιακά παράγωγα από το Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης

135
Νέα ναυτιλιακά παράγωγα από το Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης

Το Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης (Singapore Exchange ‒ SGX) διεύρυνε την παροχή υπηρεσιών εκκαθάρισης για τις θαλάσσιες εμπορευματικές μεταφορές, προσθέτοντας τρία νέα FFAs και συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για πλοία μεταφοράς Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG). Τα νέα αυτά συμβόλαια, που εισήχθησαν τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, αφορούν την προσεχή τριετία και κάνουν αναφορά στις ανεξάρτητες εκτιμήσεις των τιμών φορτίου του Baltic Exchange για το LNG που μεταφέρεται σε πλοία κινούμενα με LNG από την Αυστραλία ‒η οποία αποτελεί τον κορυφαίο εξαγωγέα για το 2020‒ στην Ιαπωνία, από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία.

Η πρώτη συναλλαγή κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσής τους έγινε από την SSY Futures Ltd και αφορούσε συμβόλαιο από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Baltic Exchange, Mark Jackson, δήλωσε ενθουσιασμένος με αυτή την ψήφο εμπιστοσύνης στις εκτιμήσεις του Baltic Exchange για τα LNG φορτία και πρόσθεσε: «Τα δεδομένα μας βασίζονται σε αξιολογήσεις που έγιναν από τις κορυφαίες ναυλομεσιτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον χώρο, ενώ η ποιότητά τους επίσης διασφαλίζεται από την αυστηρή δομή του Baltic Exchange».

Φωτό: Ada Lim/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.