Στροφή (και) της Longchamp στα ιστία

Στροφή (και) της Longchamp στα ιστία

123
Στροφή (και) της Longchamp στα ιστία

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των δραστηριοτήτων της, η γαλλική εταιρεία Longchamp υπέγραψε νέα συμφωνία συνεργασίας με τη NEOLINE, που έχει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών που παράγονται από τις υπερατλαντικές μεταφορές των προϊόντων της.

Η NEOLINE προσφέρει μια καινοτόμο υπηρεσία θαλάσσιων μεταφορών, η οποία περιλαμβάνει πλοία που χρησιμοποιούν ιστία και έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν τη βέλτιστη δυνατή οικολογική και οικονομική αποδοτικότητα.

Με ταχύτητα πλεύσης 11 κόμβων, τα μήκους 136 μ. εμπορικά πλοία διαθέτουν πανιά συνολικού εμβαδού 4.200 τ.μ. και, αξιοποιώντας την αιολική ενέργεια, την τεχνολογική πρόοδο στον τομέα της πρόβλεψης του καιρού, και με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων πληρωμάτων, μπορούν να επιτύχουν μείωση των εκπομπών έως και κατά 90% σε σχέση με συμβατικά εμπορικά πλοία αντίστοιχου μεγέθους, που ταξιδεύουν με ταχύτητα 15 κόμβων πραγματοποιώντας το ίδιο δρομολόγιο.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Longchamp θα χρησιμοποιήσει τα πλοία της NEOLINE στη γραμμή Montoir de Bretagne-Baltimore, μεταφέροντας τουλάχιστον το 50% του ετήσιου όγκου των εμπορευματοκιβωτίων της που διακινούνται μεταξύ Γαλλίας και Ηνωμένων Πολιτειών, με τα πρώτα δρομολόγια να είναι προγραμματισμένα για το πρώτο μισό του 2024.

Φωτό: Neoline

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.