Αισιοδοξία για το νέο κεφάλαιο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Αισιοδοξία για το νέο κεφάλαιο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

2398
Αισιοδοξία για το νέο κεφάλαιο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Την Τρίτη 7 Ιουλίου 2021 ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός πώλησης των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Πλειοδότης του διπλού διαγωνισμού που διεξήχθη για το εμπορικό και στρατιωτικό τμήμα είναι εταιρεία συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου. Τα δε συνολικό τίμημα πώλησης ανέρχεται στο ποσό των 62 εκ. ευρώ.

Με δελτίο Τύπου του ο Σύλλογος Διπλωματούχων Ναυπηγών-Μηχανικών Ελλάδος χαιρετίζει την θετική εξέλιξη για την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Πιο συγκεκριμένα τονίζεται:

«Η επαναλειτουργία ξανανοίγει το σημαντικό κεφάλαιο για την ανάπτυξη όλου του Ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου, που είναι ένας από τους πλέον συναλλαγματοφόρους κλάδους για την Ελληνική οικονομία. Αναμφισβήτητα η αναγγελία της αγοράς από τον Έλληνα πλοιοκτήτη κύριο Γιώργο Προκοπίου, ικανοποιεί όλη την ναυτιλιακή/ναυπηγική κοινότητά μας ευελπιστώντας ταυτόχρονα για τη γρήγορη απεμπλοκή από όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες έτσι ώστε γρήγορα και με στοχευμένες επενδύσεις σε τεχνολογική αναβάθμιση εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση διοικητικού και εργατοτεχνικού προσωπικού να ξεκινήσει η εμπορική δραστηριότητα και η εξυπηρέτηση των πολεμικών μας πλοίων.

Θεωρούμε όμως θέμα μείζονος σημασίας προς επίλυση την καταβολή των αποζημιώσεων απόλυσης και των δεδουλευμένων όλου του υπάρχοντος προσωπικού των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, οι οποίοι στήριξαν υλοποίησαν την ως τώρα συντήρηση, επισκευή και κατασκευή των πολεμικών μας πλοίων.

Σε εκκρεμότητα παραμένει η εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας μέσω της διαδικασίας του πτωχευτικού κώδικα και αναμένονται εξελίξεις που θα σχετίζονται με το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Π. Ν.

Ο Σύλλογος Διπλωματούχων Ναυπηγών Μηχανικών Ελλάδας με τα καταξιωμένα στο χώρο της Ναυτιλίας μέλη του είναι πρόθυμος να συνεισφέρει όπως και όποτε του ζητηθεί για την επαναλειτουργία και αξιοποίηση των Ναυπηγείων».

Την ίδια στιγμή ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (ΣΕΝΑΒΙ) έστειλε θερμά συγχαρητήρια στον Γεώργιο Προκοπίου για την επιτυχία του στον Πλειοδοτικό Διαγωνισμό των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Στο μήνυμά του ο ΣΕΝΑΒΙ εκφράζει χαρά και βαθιά ικανοποίηση, γιατί το μεγαλύτερο δυναμικό της Ελληνικής Ναυπηγικής Βιομηχανίας «βρίσκεται πλέον σε άξια ελληνικά χέρια». Διατυπώνεται επίσης η βεβαιότητα για την αναγέννηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που θα σημάνει την αναγέννηση ολόκληρου του κλάδου της Ναυπηγικής Βιομηχανίας με μεγάλο εθνικό όφελος. Στην προσπάθεια αυτή του νέου ιδιοκτήτη οι ναυπηγοεπισκευαστές δηλώνουν ειλικρινείς συμπαραστάτες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.