Κίνα: Ρεκόρ νέων ταξινομήσεων αυτοκινήτων

Κίνα: Ρεκόρ νέων ταξινομήσεων αυτοκινήτων

59
Κίνα: Ρεκόρ νέων ταξινομήσεων αυτοκινήτων

Η Κίνα σημείωσε ρεκόρ ύψους 18,71 εκατ. νέων ταξινομήσεων αυτοκινήτων το πρώτο εξάμηνο του 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας, που μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Στα τέλη Ιουνίου του 2021, η Κίνα είχε συνολικά 384 εκατ. οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 292 εκατ. αυτοκινήτων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο.

Ο αριθμός των αδειοδοτημένων οδηγών μηχανοκίνητων οχημάτων έφτασε τα 469 εκατ., εκ των οποίων 431 εκατ. ήταν οδηγοί αυτοκινήτων, ανέφερε το υπουργείο.

Περισσότερα από 1,1 εκατ. αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας καταγράφηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2021, επίσης υψηλό ρεκόρ για την ίδια περίοδο κάθε έτους, δήλωσε το υπουργείο. Ο αριθμός αντιπροσωπεύει αύξηση πάνω από 200% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι και σχεδόν το 8% των συνολικών ταξινομήσεων αυτοκινήτων. Μέχρι το τέλος Ιουνίου, η Κίνα είχε 6,03 εκατ. οχήματα νέας ενέργειας, που είναι το 2,06% του συνολικού αριθμού αυτοκινήτων στη χώρα.

Εβδομήντα τέσσερις κινεζικές πόλεις είχαν περισσότερα από 1 εκατ. αυτοκίνητα μέχρι τα τέλη Ιουνίου, πέντε περισσότερες πόλεις σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Το Πεκίνο έχει πάνω από 6 εκατ. αυτοκίνητα και το Chengdu και το Chongqing έχουν περισσότερα από 5 εκατ. το καθένα, δήλωσε το υπουργείο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.