Νέα εξαγορά στα logistics

Νέα εξαγορά στα logistics

67
Νέα εξαγορά στα logistics

Η εταιρεία διαχείρισης τερματικών και παροχής υπηρεσιών logistics DP World ανακοίνωσε την εξαγορά του 100% της syncreon έναντι του ποσού των $1,2 δισ. Η συναλλαγή, η οποία θα πρέπει να λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές, αναμένεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, να ολοκληρωθεί εντός του β΄ εξαμήνου του 2021.

Η syncreon αποτελεί έναν παγκόσμιο πάροχο υπηρεσιών logistics με έδρα τις ΗΠΑ, ο οποίος εξειδικεύεται στον σχεδιασμό και στη διαχείριση περίπλοκων εφοδιαστικών αλυσίδων στους ταχέως αναπτυσσόμενους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας και της τεχνολογίας. Ειδικότερα, η εταιρεία παρέχει εξειδικευμένες λύσεις αποθήκευσης και διανομής προστιθέμενης αξίας, μέσα από μια πληθώρα προσφερόμενων υπηρεσιών κατασκευής, εξαγωγής συσκευασιών, διαχείρισης μεταφορών, reverse logistics, επισκευών και εκπλήρωσης παραγγελιών.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου DP World δήλωσε πως η εξαγορά της syncreon, δεδομένης της ισχυρής δυνατότητάς της να προσφέρει υπηρεσίες logistics, προσθέτει σημαντική στρατηγική αξία στην DP World, καθώς θα επιτρέψει στον όμιλο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες κατά μήκος των εφοδιαστικών αλυσίδων στους ιδιοκτήτες των εμπορευμάτων. Επιπροσθέτως, συμπλήρωσε πως η δραστηριοποίηση της syncreon στους ταχέως αναπτυσσόμενους κλάδους της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα για τον όμιλο της DP World.

Φωτό: Jeon Heon-Kyun/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.