Επέκταση της CMA CGM στις ενδοχώριες σιδηροδρομικές μεταφορές

Επέκταση της CMA CGM στις ενδοχώριες σιδηροδρομικές μεταφορές

83
Επέκταση της CMA CGM στις ενδοχώριες σιδηροδρομικές μεταφορές

Η γαλλική εταιρεία τακτικών γραμμών και logistics CMA CGM, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ανακοίνωσε την επιτάχυνση της στρατηγικής ανάπτυξης του ομίλου στις ενδοχώριες υπηρεσίες logistics μέσω της εξαγοράς ενός εκ των κορυφαίων ιδιωτικών εταιρειών παροχής σιδηροδρομικών υπηρεσιών στην Ισπανία. Πρόκειται για την εταιρεία Continental Rail, η οποία εξαγοράστηκε από την CMA CGM Inland Services (CCIS), θυγατρική του ομίλου της CMA CGM, που δραστηριοποιείται στις ενδοχώριες υπηρεσίες μεταφοράς. Η συμφωνία αγοράς των μετοχών της Continental Rail υπογράφηκε στις 30 Ιουνίου και η συναλλαγή, το τίμημα της οποίας φτάνει τα 25 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του γ΄ τριμήνου του 2021.

Η Continental Rail ιδρύθηκε το 2000 στη Μαδρίτη και αποτελεί έναν από τους κύριους ιδιωτικούς παρόχους σιδηροδρομικών υπηρεσιών στην Ισπανία. Ειδικότερα, η εταιρεία ειδικεύεται στη διατροπική μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ όλων των κύριων λιμένων της χώρας.

Με την κίνηση αυτή και την επέκταση στις σιδηροδρομικές μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων στην Ισπανία, ο όμιλος της CMA CGM ενισχύει τη μεταφορική του δραστηριότητα και την παροχή υπηρεσιών logistics, γεγονός που θα επιτρέψει την παροχή μιας σειράς ολοκληρωμένων, ευέλικτων και προσαρμοσμένων λύσεων στους πελάτες του, οι οποίες θα λειτουργούν συμπληρωματικά με τις υπηρεσίες θαλάσσιας μεταφοράς που ήδη προσφέρει.

Εξ αφορμής της συμφωνίας, η εκτελεστική αντιπρόεδρος Βιομηχανικών Περιουσιακών Στοιχείων και Λειτουργικής Διαχείρισης του ομίλου της CMA CGM, κ. Cabau-Woehrel, δήλωσε πως η Continental Rail αντιπροσωπεύει μια νέα σημαντική συνιστώσα στη στρατηγική ανάπτυξης των ενδοχώριων μεταφορών του ομίλου, τόσο σε όρους επιχειρηματικούς όσο και εμπορικούς. Επιπροσθέτως, συμπλήρωσε πως η εν λόγω επέκταση αποτελεί ένα νέο ορόσημο για τη στρατηγική ανάπτυξη του ομίλου, στόχος του οποίου είναι η παροχή νέων βελτιωμένων λύσεων στους πελάτες του μέσα από την προσφορά ενός συμπληρωματικού εύρους υπηρεσιών, οι οποίες καλύπτουν τόσο τις θαλάσσιες όσο και τις υπηρεσίες logistics που προσφέρει.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.