WinGD: Κερδίζει το στοίχημα των πλοιοκτητών containerships

WinGD: Κερδίζει το στοίχημα των πλοιοκτητών containerships

253
WinGD: Κερδίζει το στοίχημα των πλοιοκτητών containerships

Η ελβετική εταιρεία ανάπτυξης κινητήρων WinGD έχει λάβει μέσα στο 2021 περισσότερες από 80 παραγγελίες για κινητήρες μεγάλου μεγέθους, καθώς οι πλοιοκτήτες συνεχίζουν να επενδύουν σε μεγάλα containerships. Το βιβλίο παραγγελιών της WinGD για τον διαμέτρου 920 mm κινητήρα X92-B έχει αυξηθεί κατά έξι φορές σε σύγκριση με τον αντίστοιχο αριθμό των κινητήρων που είχαν παραγγελθεί πέρυσι τέτοια περίοδο.

Η WinGD έλαβε σημαντικό μερίδιο στο πρόσφατο κύμα παραγγελιών για μεγάλα containerships, καθώς η MSC, για παράδειγμα, ανέθεσε στην εταιρεία να εξοπλίσει μεγάλο ποσοστό των νεότευκτων πλοίων που έχει παραγγείλει.

Ο X92-B αποτελεί τον μεγαλύτερο και ισχυρότερο δίχρονο κινητήρα του χαρτοφυλακίου της WinGD, ο οποίος παρέχει την καλύτερη δυνατή απόδοση πρόωσης για τα σύγχρονα Large και Ultra Large containerships, ενώ είναι διαθέσιμος σε διαμορφώσεις από 6 έως και 12 κυλίνδρους, καλύπτοντας ένα εύρος ισχύος από 24.420 kW έως 77.400 kW.

Καθώς όμως αυξάνεται η ζήτηση για κινητήρες μεγάλης διαμέτρου που καταναλώνουν καύσιμο LNG, μιας και οι πλοιοκτήτες αναζητούν τρόπους μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου αλλά και του κόστους των καυσίμων, η WinGD έχει αναπτύξει και τον κινητήρα X92DF, ο οποίος αποτελεί τον ισχυρότερο κινητήρα διπλού καυσίμου στον κόσμο που λειτουργεί με κύκλο Otto. Ο εν λόγω κινητήρας έκανε το ντεμπούτο του στην πρωτοποριακή σειρά των εννέα containerships χωρητικότητας 23.000 TEUs, τα οποία παρέλαβε η CMA CGM στις αρχές του 2020.

Φωτό: WindGD

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.