Νέα παράταση στη συγχώνευση HHI-DSME

Νέα παράταση στη συγχώνευση HHI-DSME

142
Νέα παράταση στη συγχώνευση HHI-DSME

Νέα παράταση παίρνει το σίριαλ απόκτησης της Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co (DSME) από τη Hyundai Heavy Industries (HHI).

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Korea Shipbuilding & Offshore Engineering (KSOE), η εταιρεία χαρτοφυλακίου της HHI στο Χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας, η νέα προθεσμία για τη συμφωνία είναι στα τέλη Σεπτεμβρίου. Η προηγούμενη προθεσμία, η οποία ανακοινώθηκε στις αρχές του έτους, ήταν η 30ή Ιουνίου.

Πρόκειται για την τέταρτη παράταση που παίρνει η εξαγορά της DSME από την HHI από τις αρχές του 2019, όταν η HHI ήρθε σε συμφωνία με τον βασικό μέτοχο και πιστωτή της DSME, την κρατική Korea Development Bank (KDB).

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η νέα καθυστέρηση συνδέεται με τις απαιτήσεις για τις τελικές εγκρίσεις από ξένες αρμόδιες αρχές. Πρόσφατα, μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαίωσε ότι έχει παγώσει την αξιολόγηση της προταθείσας συμφωνίας, καθώς η αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ ζητά επιπρόσθετες πληροφορίες για την ενοποίηση των δύο νοτιοκορεατικών ναυπηγικών ομίλων.

Οι αρχές των Κίνας, Καζακστάν και Σιγκαπούρης έχουν εγκρίνει τη συναλλαγή, ενώ εκκρεμούν οι σχετικές εγκρίσεις από τις αρχές των ΕΕ, Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας.

Η πρόταση της HHI για την απόκτηση 59,7 εκατ. μετοχών της DSME ανέρχεται σε $1,8 δισ. Μόλις η συμφωνία επικυρωθεί, η HHI θα κατέχει το 55,7% της DSME.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.