Eμπορευματικές μεταφορές με drones: Αλλαγή συσχετισμών στον κλάδο των logistics

Eμπορευματικές μεταφορές με drones: Αλλαγή συσχετισμών στον κλάδο των logistics

243
Eμπορευματικές μεταφορές με drones: Αλλαγή συσχετισμών στον κλάδο των logistics

Η εταιρεία ανάπτυξης και λειτουργίας εμπορευματικών drones μέσων αποστάσεων DRONAMICS και ο παγκόσμιος πάροχος ολοκληρωμένων υπηρεσιών logistics Hellmann Worldwide Logistics ανακοίνωσαν προ ολίγων ημερών τη σύναψη συνεργασίας προκειμένου να αναπτύξουν και να προσφέρουν μια καινοτόμα μεταφορική υπηρεσία για τη διασυνοριακή μεταφορά ευαίσθητων αγαθών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας, η Hellmann σχεδιάζει να προσφέρει τα πρώτα εμπορευματικά δρομολόγια με μη επανδρωμένα drones της DRONAMICS ήδη από το επόμενο έτος.

Η συνεργασία θα προσφέρει στους πελάτες που απαιτούν κατά παραγγελία λύσεις για τη μεταφορά των προϊόντων τους μια ολοκληρωμένη υπηρεσία, που θα προσφέρεται από τη νέα γενιά drones μέσης απόστασης της DRONAMICS, τα οποία θα δύνανται να παρέχουν γρήγορες υπηρεσίες παράδοσης σε ανταγωνιστικό κόστος. Οι δύο εταιρείες θα εργαστούν από κοινού για να αναπτύξουν τις αρχικές εμπορικές οδούς στις οποίες θα δοκιμάσουν το νέο αυτό εγχείρημα από το νέο έτος. Η πρώτη περιοχή ενδιαφέροντος είναι η Ευρώπη, όπου το ρυθμιστικό περιβάλλον επιτρέπει τη λειτουργία σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Hellmann θεωρεί την DRONAMICS πρωτοπόρο μεταξύ των κατασκευαστών drones μεγάλων αποστάσεων, ενώ από την πλευρά της η DRONAMICS στοχεύει να είναι η πρώτη εταιρεία η οποία θα λάβει άδεια λειτουργίας για διεθνείς μη επανδρωμένες πτήσεις εντός της Ευρώπης.

Για τον διευθύνοντα σύμβουλο του τμήματος εμπορευματικών αερομεταφορών της Hellmann, η συνεργασία με την DRONAMICS θα επιτρέψει στην εταιρεία να παρέχει στους πελάτες της καινοτόμες και προσαρμοσμένες λύσεις, ειδικά στα αναπτυσσόμενα τμήματα της αγοράς, όπως τα ανταλλακτικά, το ηλεκτρονικό εμπόριο και οι ψυχρές εφοδιαστικές αλυσίδες. Επιπροσθέτως, εκτιμά ότι η αξιοποίηση των drones της DRONAMICS θα επιτρέψει την εκτέλεση υπηρεσιών παράδοσης ακόμα και εντός της ίδιας ημέρας, με τα drones μέσων αποστάσεων να δύνανται να καλύψουν έως και 2.500 χλμ. και να μεταφέρουν έως και 350 κιλά εμπορεύματα. Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρεί πως η αξιοποίηση των drones για εμπορευματικές μεταφορές θα αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού στον τομέα των logistics.

Τέλος, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η DRONAMICS θα παρέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό και την εξειδίκευσή της για τη λειτουργία των μη επανδρωμένων πτήσεων των drones, απασχολώντας προσωπικό σε διάφορους τεχνικούς ρόλους. Οι πρώτες εμπορικές πτήσεις αυθημερόν παραδόσεων των εμπορικών drones αναμένεται να ξεκινήσουν το 2022.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.