Μείωση της έλλειψης εμπορευματοκιβωτίων στην Κίνα

Μείωση της έλλειψης εμπορευματοκιβωτίων στην Κίνα

91
Μείωση της έλλειψης εμπορευματοκιβωτίων στην Κίνα

H έλλειψη κενών εμπορευματοκιβωτίων στην Κίνα έχει μειωθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Χinhua, καθώς οι κατασκευαστές έχουν αυξήσει την παραγωγική τους δυνατότητα. Ειδικότερα, η μηνιαία παραγωγική δυνατότητα των Κινέζων κατασκευαστών εμπορευματοκιβωτίων έχει φτάσει τα 500.000 TEUs.

Η σταθερή οικονομική ανάκαμψη της Κίνας έχει οδηγήσει στη ραγδαία αύξηση της ζήτησης για εμπορευματοκιβώτια, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των διεθνών εμπορευματικών μεταφορών. Ωστόσο, η χαμηλή αποτελεσματικότητα διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων στα λιμάνια διεθνώς λόγω της πανδημίας καθιστά δύσκολη την άμεση μεταφορά των κενών εμπορευματοκιβωτίων πίσω στην Κίνα.

Επιπροσθέτως, το κλείσιμο της Διώρυγας τους Σουέζ καθώς και άλλοι παράγοντες έχουν επηρεάσει τη διαθέσιμη χωρητικότητα στους κύριους θαλάσσιους εμπορικούς δρόμους, πυροδοτώντας μια παγκόσμια αύξηση των ναύλων.

Λόγω των ανωτέρω, το Υπουργείο Μεταφορών της Κίνας εργάζεται με τα εμπλεκόμενα μέρη προκειμένου να καθοδηγήσει τις εταιρείες τακτικών γραμμών να αυξήσουν τη διαθέσιμη χωρητικότητα στους εμπορικούς δρόμους που εξυπηρετούνται από την Κίνα, να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα επιστροφής των εμπορευματοκιβωτίων καθώς και να διασφαλίσει ότι οι διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες λειτουργούν σε σταθερή και ομαλή βάση.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα λιμάνια της Κίνας βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης όσον αφορά τη διαχείριση φορτίων και εμπορευματοκιβωτίων, καθώς κατά την περσινή χρονιά διαχειρίστηκαν συνολικά 14,55 δισ. τόνους και 260 εκατ. TEUs αντίστοιχα.

Φωτό: TrainLearnGrow/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.