Πώληση μετοχών $500 εκατ. από την Carnival

Πώληση μετοχών $500 εκατ. από την Carnival

94
Πώληση μετοχών $500 εκατ. από την Carnival

Η Carnival Corp. ανακοίνωσε τη Δευτέρα 28 Ιουνίου ότι θα πουλήσει μετοχές αξίας $500 εκατ., καθώς επανεκκινεί τα δρομολόγιά της μετά από μια ταραχώδη χρονιά που σημαδεύτηκε από την πανδημία.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά μετοχών της Carnival Plc, οι οποίες τελούν υπό διαπραγμάτευση στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και για «γενικούς εταιρικούς σκοπούς», όπως ανέφερε η εταιρεία.

Η Carnival «έχει σηκώσει» $2,5 δισ. από την πώληση μετοχών το τελευταίο έτος, καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω της πανδημίας πάγωσαν τις δραστηριότητές της.

Με τις εταιρείες διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων να καλούνται να λειτουργήσουν με μειωμένο επιβατηγό κοινό και αυστηρά πρωτόκολλα ασφάλειας και υγιεινής, η ρευστότητα για την Carnival και τις άλλες εταιρείες του κλάδου κρίνεται αναγκαία.

Οι εταιρείες διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων ξεκίνησαν πρόσφατα τα δρομολόγιά τους από τα αμερικανικά λιμάνια με εμβολιασμένους το πλήρωμα και τους επιβάτες.

Φωτό: Carnival Cruise Lines – Andy New/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.