Frontline: Προσθήκη δύο VLCCs στον στόλο της

Frontline: Προσθήκη δύο VLCCs στον στόλο της

102
Frontline: Προσθήκη δύο VLCCs στον στόλο της

Η Frontline Ltd. ανακοίνωσε τη συμφωνία για την απόκτηση δύο VLCCs τύπου ECO τελευταίας γενιάς, κατασκευής 2019, από τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία της Hyundai Heavy Industries, με τη συνολική αξία τους να ανέρχεται σε 180,0 εκατ. δολάρια.

Τα πλοία έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν στην εταιρεία το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ενώ η Frontline σκοπεύει να καλύψει τη χρηματοδότηση αυτής της απόκτησης με υπάρχουσες δανειακές διευκολύνσεις καθώς επίσης και με μια μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση, την οποία θα αναλάβει χρονικά κοντά στην παράδοση των πλοίων.

Ο Lars H. Barstad, προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της Frontline Management AS, δήλωσε: «Συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τη στρατηγική μας για να θέσουμε την εταιρεία προς αυτό που πιστεύουμε ότι θα είναι μια σταθερή ανάκαμψη, καθώς η ζήτηση και, στη συνέχεια, η προσφορά πετρελαίου επιστρέφουν σε προ Covid επίπεδα. Τις τελευταίες περιόδους έχουμε δει τα οφέλη από τη λειτουργία ενός σύγχρονου στόλου με αποδοτικότητα καυσίμου. Αυτά τα VLCCs αποτελούν προσθήκες οι οποίες είναι υψηλής ποιότητας, που θα μας παραδοθούν σε μια –κατά τη γνώμη μας– καλή ευνοϊκή συγκυρία».

Φωτό: Angad Cheema/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.