Euroseas: Παραγγελία για δύο eco containerships

Euroseas: Παραγγελία για δύο eco containerships

161
Euroseas: Παραγγελία για δύο eco containerships

Η Euroseas ανακοίνωσε την Τετάρτη 30 Ιουνίου ότι υπέγραψε συμβόλαιο για την κατασκευή δύο ενεργειακά αποδοτικών και με eco σχεδιασμό containerships. Tα νεότευκτα πλοία θα έχουν μεταφορική ικανότητα 2.800 TEUs έκαστο και θα ναυπηγηθούν από τη Hyundai Mipo Dockyard Co. Η παράδοσή τους αναμένεται και το α’ και το β’ εξάμηνο του 2023, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της εισηγμένης στο Nasdaq εταιρείας. Τα νεότευκτα θα αποκτηθούν έναντι $78 εκατ. με ιδία κεφάλαια και δανεισμό.

Ο κ. Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και CEO της Euroseas σχολίασε: «Με χαρά ανακοινώνουμε την παραγγελία δύο σύγχρονων πλοίων eco σχεδιασμού μεταφορικής ικανότητας 2.800 TEUs έκαστο σε ένα από τα καλύτερα ναυπηγεία στον κόσμο. Με αυτήν την παραγγελία, συνεχίζουμε τη στρατηγική μας για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας με τρόπο που δημιουργεί αξία για τους μετόχους μας και τηρεί τις ESG δεσμεύσεις μας έχοντας έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον στόλο. Στο πλαίσιο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα πλοία θα καταναλώνουν περίπου 30% λιγότερα καύσιμα από τα προηγούμενης γενιάς πλοία. Παραμένουμε πολύ αισιόδοξοι για τις προοπτικές της αγοράς εμπορευματοκιβωτίων για τα επόμενα χρόνια και πιστεύουμε ότι αυτά τα δύο πλοία που θα εισέλθουν στο στόλο μας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023 θα ενισχύσουν περαιτέρω τις προοπτικές της εταιρείας μας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.