Γεγονός το πρώτο πλοίο κινεζικής ιδιοκτησίας σημαίας Isle of Man

Γεγονός το πρώτο πλοίο κινεζικής ιδιοκτησίας σημαίας Isle of Man

74
Γεγονός το πρώτο πλοίο κινεζικής ιδιοκτησίας σημαίας Isle of Man

Γεγονός αποτελεί το πρώτο πλοίο κινεζικής ιδιοκτησίας που θα φέρει τη σημαία της Νήσου του Μαν. Πιο συγκεκριμένα, το πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου «Transcenden Wisdom», το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κατασκευή στο ναυπηγείο Zhoushan του Tsuneishi Group στην Κίνα, θα είναι νηολογημένο στο Isle of Man.

Το χωρητικότητας 82.000 dwt πλοίο θα παραδοθεί τον προσεχή Αύγουστο και την τεχνική διαχείρισή του θα αναλάβει το γραφείο της Wilhelmsen Ship Management (WSM) στη Σιγκαπούρη. Το νηολόγιο του Isle of Man επιλέχθηκε από μια κινεζικών συμφερόντων εταιρεία leasing, θυγατρική της China Merchants Bank με έδρα το Χονγκ Κονγκ, για τη νηολόγηση του «Transcenden Wisdom». Η συμφωνία επετεύχθη με τον αντιπρόσωπο του νηολογίου στη Σιγκαπούρη καπτ. Raja Ray, με την Transcenden Global Pte να είναι ο bare boat ναυλωτής στην εταιρεία leasing. Την τεχνική υποστήριξη του πλοίου στην Κίνα θα αναλάβει το γραφείο του νηολογίου στη Σαγκάη, το οποίο άνοιξε τον Ιανουάριο του 2021.

Ο διευθυντής του νηολογίου του Isle of Man, Cameron Mitchell, ανέφερε ότι η Κίνα αποτελεί σημαντική αγορά για το κράτος σημαίας, με πολλούς από τους πελάτες του να χτίζουν πλοία και να πραγματοποιούν δεξαμενισμούς στην ασιατική χώρα. Μάλιστα, η διαχείριση των δύο τρίτων των πλοίων με σημαία της Νήσου του Μαν γίνεται στην Ασία.

Isle of Man Ship Registry Director Cameron Mitchell - Copy

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.