O Μανώλης Τσικαλάκης νέος γενικός γραμματέας της ΠΝΟ

O Μανώλης Τσικαλάκης νέος γενικός γραμματέας της ΠΝΟ

2887
O Μανώλης Τσικαλάκης νέος γενικός γραμματέας της ΠΝΟ

Νέος γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) εξελέγη σήμερα στο Πανναυτικό Συνέδριο της ομοσπονδίας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων, Μανώλης Τσικαλάκης. Σύμφωνα με εκπροσώπους συνδικαλιστικών σωματείων που συμμετείχαν στη διαδικασία, στο συνέδριο παραβρέθηκαν 68 αντιπρόσωποι από το σύνολο των 81 που δικαιούνται.

Ακολούθησε εκλογή εφορευτικής επιτροπής παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου. Από τους 68 παρόντες αντιπροσώπους, οι 44 ψήφισαν τον Μανώλη Τσικαλάκη νέο γενικό γραμματέα της ΠΝΟ.

«Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία θα αναγεννηθεί, όχι μόνο για να πάρουν πίσω και να καταργηθεί κάθε αντεργατικό μέτρο, αλλά και για να συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι η Ομοσπονδία βρίσκεται και πάλι ζωντανή και δυνατή αγωνιζόμενη για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των Ναυτεργατών» τονίζει σε μήνυμά του ο νέος γενικός γραμματέας της ΠΝΟ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΠΕΝ Μανώλης Τσικαλάκης.

Ο γγ της ΠΝΟ σημειώνει ότι «το σημερινό Έκτακτο Παν-Ναυτικό Συνέδριο αποτελεί σταθμό στην ιστορία της Ομοσπονδίας κι αυτό γιατί έβαλε αμετάκλητα τέλος στο χθες και άνοιξε ταυτόχρονα μια νέα σελίδα». «Έδειξε σε όλους μας τον δρόμο, στον οποίον πρέπει να βαδίσουμε. Μια πορεία δύσκολη για την ανασυγκρότηση της ΠΝΟ» και δεσμεύεται να τιμήσει την εμπιστοσύνη που δείξανε στο πρόσωπό του για την εκπλήρωση του έργου του γενικού γραμματέα της ΠΝΟ.

Σημειώνεται ότι η ίδρυση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε το 1920, όταν συνήλθε από 11 μέχρι 20 Νοεμβρίου το πρώτο ιδρυτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας. Στο Συνέδριο αυτό πήραν μέρος όλες οι υπάρχουσες τότε ναυτεργατικές οργανώσεις, η ίδρυση των οποίων είχε προηγηθεί εκείνης της ΠΝΟ. Η ΠΝΟ με το οργανωτικό σχήμα όπως την γνωρίζουμε σήμερα άρχισε την δράση της από τον Νοέμβριο του 1920. Πρώτος γενικός της γραμματέας εξελέγη ο Θ. Μάλλωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.