Νέες αγοραπωλησίες πλοίων από την Okeanis Eco Tankers

Νέες αγοραπωλησίες πλοίων από την Okeanis Eco Tankers

795
Νέες αγοραπωλησίες πλοίων από την Okeanis Eco Tankers

Η Okeanis Eco Tankers Corp. ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας για την πώληση των VLCCs Nissos Santorini και Nissos Antiparos έναντι $180 εκατ. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η πώληση θα ολοκληρωθεί με την παράδοση του τελευταίου πλοίου στη νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία το αργότερο μέχρι τον Νοέμβριο του 2021.

Την ίδια στιγμή, η Okeanis συμφώνησε για την απόκτηση δύο eco VLCCs (resale VLCCs), εξοπλισμένων με scrubbers ανοιχτού βρόγχου και χωρητικότητας 300.000 dwt. έκαστο. Tα πλοία βρίσκονται υπό κατασκευή στα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries της Νότιας Κορέας από εταιρείες που ελέγχονται από τον πρόεδρο και CEO της Okeanis Eco Tankers κ. Ιωάννη Αλαφούζο. Τα δύο υπερδεξαμενόπλοια θα αποκτηθούν έναντι $194 εκατ. και θα παραδοθούν μεταξύ του α’ τριμήνου του 2022 και του β΄ τριμήνου του 2022 αντίστοιχα.

Τέλος η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προέβη στην αντικατάσταση των χρονοναυλώσεων των Nissos Rhenia και Nissos Despotiko προχωρώντας στις εξής ενέργειες:

-Μεταφορά των εναπομεινάντων δυο ετών της χρονοναύλωσης του Nissos Keros με μια παγκόσμια εταιρεία ενέργειας με ηγετική θέση στην αγορά στο Nissos Despotiko.

-Μεταφορά των εναπομεινάντων έξι μηνών χρονοναύλωσης του VLCC Nissos Donoussa με μια κορυφαία εταιρεία πετρελαίου στο Nissos Rhenia.

Ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος τόνισε: «Οι δράσεις μας θα δώσουν τη δυνατότητα στην Okeanis Eco Tankers να βελτιστοποιήσει και να αυξήσει την έκθεση των VLCCs στην spot αγορά ενόψει μιας ανάκαμψης της αγοράς των δεξαμενόπλοιων που αναμένουμε τον χειμώνα».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.