Η Νιγηρία, ρυθμιστής των ναυτασφαλίσεων

Η Νιγηρία, ρυθμιστής των ναυτασφαλίσεων

101
Η Νιγηρία, ρυθμιστής των ναυτασφαλίσεων

H Νιγηρία παραμένει στη λίστα των πιο επικίνδυνων χωρών στην οποία οι ασφαλιστές βασίζονται για τον καθορισμό του κόστους ασφάλισης πλοίων που ταξιδεύουν σε διαφορετικές χώρες. Η κυβέρνηση της χώρας ζήτησε να αφαιρεθεί από τη σχετική λίστα, χωρίς ωστόσο να εισακουστεί το αίτημα.

Σύμφωνα με το International Maritime Bureau, το 95% των 135 απαγωγών ναυτικών το 2020 έλαβε χώρα στον Κόλπο της Γουινέας. Εν συνεχεία, οι δράστες αποβιβάζονται στη Νιγηρία, από όπου διαπραγματεύονται τα λύτρα.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής έχει λάβει μέτρα για την πάταξη της πειρατείας στην περιοχή και πρόσφατα εγκαινίασε το Deep Blue Project, μια σημαντική επένδυση σε στρατιωτικές υποδομές και υποδομές επιβολής του νόμου για τη διασφάλιση του θαλάσσιου τομέα.

Ο Neil Roberts, Head of Marine and Aviation της Lloyd’s Market Association, μέσω μέιλ ανέφερε στο Bloomberg ότι οι πρόσφατες προσπάθειες της Νιγηρίας δεν είναι επαρκείς, προκειμένου πληρώματα, πλοιοκτήτες και ασφαλιστές να είναι αισιόδοξοι. «Είναι ενθαρρυντικό, φυσικά, αλλά δεν συνεπάγεται άμεσα ασφάλεια».

Φωτό: ECPAD /SCH NICOLAS NELSON

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.