Προς ιδιωτικοποίηση η ΗΜΜ;

Προς ιδιωτικοποίηση η ΗΜΜ;

171
Προς ιδιωτικοποίηση η ΗΜΜ;

Στο πλαίσιο των σχεδίων ιδιωτικοποίησης μερικών εκ των κορυφαίων νοτιοκορεατικών εταιρειών, προκειμένου να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους, υψηλόβαθμα στελέχη της Korea Development Bank (ΚDB) επιβεβαίωσαν ότι γίνονται συζητήσεις με την κυβέρνηση για την πώληση μεριδίου της HMM.

Οι συζητήσεις για ένα τέτοιο ενδεχόμενο deal ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2021, με κύκλους της αγοράς να αναφέρουν ότι το timing είναι ιδανικό, καθώς έχει ενισχυθεί σημαντικά η κεφαλαιοποίηση της HMM εν μέσω πολύ ισχυρής ναυλαγοράς.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της KDB, Lee Dong-gull, στους Korea Times, η τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο να προβεί σε πώληση του μεριδίου της σε κορεατικό conglomerate. H KDB είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής της ΗΜΜ, κατέχοντας ομόλογα, και, σύμφωνα με τους Korea Times, ενδεχόμενη πώληση θα πραγματοποιηθεί σε πολλά στάδια, συμπεριλαμβανομένης της μετατροπής ομολόγων σε ίδια κεφάλαια.

Τον περασμένο Ιανουάριο, ΜΜΕ της χώρας ανέφεραν ότι η POSCO εξέφρασε το ενδιαφέρον για την αγορά μεριδίου της ΗΜΜ και ότι η KDB προχώρησε σε μια ενδελεχή αξιολόγηση ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης της HMM. Υψηλόβαθμα στελέχη της KDB, πάντως, διαψεύδουν ότι τη νοτιοκορεατική τράπεζα έχουν προσεγγίσει πιθανοί επενδυτές για την πώληση του μεριδίου που κατέχει στην HMM.

Φωτό: Kaohsiung Harbour/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.