Σύντομα στα $80/βαρέλι οι τιμές του μαύρου χρυσού

Σύντομα στα $80/βαρέλι οι τιμές του μαύρου χρυσού

248
Σύντομα στα $80/βαρέλι οι τιμές του μαύρου χρυσού

Το Ιράκ αναμένει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα φτάσουν τα $80 ανά βαρέλι, ανέφερε την Κυριακή 20 Ioυνίου το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, επικαλούμενο εκπρόσωπο του Υπουργείου Πετρελαίου.

Ο εκπρόσωπος, Asim Jihad, δεν έδωσε χρονικό πλαίσιο για την αύξηση που είχε προβλέψει. Οι τιμές του αργού σημείωσαν άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, τελώντας υπό διαπραγμάτευση πάνω από τα $70/βαρέλι, εν μέσω προσδοκιών για περιορισμένη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ φέτος.

Μέρες νωρίτερα, η Goldman Sachs δήλωσε ότι αναμένει οι τιμές του πετρελαίου να ανέλθουν στα $80 ανά βαρέλι το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, στοιχηματίζοντας ότι ένα πρόσφατο ράλι στην αγορά πετρελαίου θα συνεχιστεί, καθώς η διάθεση εμβολιασμού ενισχύει την παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα και τη ζήτηση για το εμπόρευμα.

«Η άνοδος των ποσοστών εμβολιασμού οδηγεί σε υψηλότερη κινητικότητα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, με την παγκόσμια ζήτηση να εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 1,5 mb/d (εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα) τον τελευταίο μήνα, στα 96,5 mb/d», δήλωσε η τράπεζα σε σημείωμα που κυκλοφόρησε. Η Goldman Sachs αναμένει ότι η ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου θα συνεχιστεί και βλέπει την παγκόσμια ζήτηση να φτάσει τα 99 mb/d τον Αύγουστο.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.