Κύπρος: Έναρξη εμβολιαστικού προγράμματος για 40.000 ναυτικούς

Κύπρος: Έναρξη εμβολιαστικού προγράμματος για 40.000 ναυτικούς

145
Κύπρος: Έναρξη εμβολιαστικού προγράμματος για 40.000 ναυτικούς

Την Ημέρα του Ναυτικού το υφυπουργείο Ναυτιλίας Κύπρου εξέδωσε μια νέα εγκύκλιο που σκιαγραφεί τα πλάνα για τον εμβολιασμό όλων των ναυτικών σε πλοία με σημαία Κύπρου και κυπριακής διαχείρισης και οι οποίοι ανέρχονται σε 40.000.

Την ίδια ώρα στην ανακοίνωση του υφυπουργείου τονίζεται ότι στόχος της Κύπρου είναι να καταστεί εμβολιαστικός κόμβος για όλους τους ναυτικούς που επισκέπτονται τη νησιωτική χώρα, υποστηρίζοντας με τον τρόπο αυτό την ευημερία των ναυτικών.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι από την έξαρση της πανδημίας η Κύπρος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την εξεύρεση πρακτικών λύσεων για την υποστήριξη των ναυτικών που βιώνουν τον αντίκτυπο της αδυναμίας αλλαγών πληρωμάτων. Μάλιστα η Κύπρος ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισε τους ναυτικούς ως «key workers» και εφάρμοσε επίσημες διαδικασίες για τις αλλαγές πληρωμάτων. Ως εκ τούτου, πάνω από 20.000 ναυτικοί επαναπατρίστηκαν ή επέστρεψαν στην εργασία τους από τον Μάιο του 2020.

Η Κύπρος παρουσίασε μια πρόταση για ένα παγκόσμιο εμβολιαστικό πρόγραμμα για ναυτικούς στον γενικό γραμματέα του ΙΜΟ, στο ICS, στην ITF και στην ΕΕ.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κύπρου Βασίλης Δημητριάδης σχολίασε: «Δεσμευόμαστε για την εξεύρεση μιας ρεαλιστικής προσέγγισης σε ένα παγκόσμιο πρόγραμμα εμβολιασμού ναυτικών. Αυτή η ευθύνη ξεκινά σε εθνικό επίπεδο, και γι’αυτό παρέχουμε εμβόλια σε όλους τους ναυτικούς σε πλοία με κυπριακή σημαία και σε πλοία υπό κυπριακή διαχείριση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.