Hugo De Stoop: Αισιόδοξος για την αγορά των δεξαμενόπλοιων

Hugo De Stoop: Αισιόδοξος για την αγορά των δεξαμενόπλοιων

159
Hugo De Stoop: Αισιόδοξος για την αγορά των δεξαμενόπλοιων

Την αισιοδοξία του ότι η αγορά των δεξαμενόπλοιων θα ανακάμψει εξέφρασε σε διαδικτυακή συζήτηση, στο πλαίσιο του Marine Money Week, o κ. Hugo De Stoop, CEO της Euronav.

O κ. De Stoop ανέφερε ότι η ναυλαγορά διέπεται από τις συνθήκες προσφοράς και ζήτησης και συνεπώς και οι δύο πλευρές θα πρέπει να συμβάλουν για την ανάταση της αγοράς. Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη πως το γεγονός ότι στο άμεσο μέλλον θα προστεθούν στην αγορά αρκετά βαρέλια πετρελαίου θα λειτουργήσει ευεργετικά, κυρίως ψυχολογικά, για να «βγούμε από την τρύπα που βρισκόμαστε τώρα». Παράλληλα, ο επικεφαλής της Euronav επισήμανε ότι το θετικό momentum για την αγορά θα διαρκέσει αρκετό διάστημα, δεδομένου του πολύ χαμηλού orderbook και του μεγάλου μέσου όρου ηλικίας των δεξαμενόπλοιων του παγκόσμιου στόλου.

Ερωτηθείς για τις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η εταιρεία του τους τελευταίους 15 μήνες ελέω πανδημίας, ανέφερε ότι «είμαστε μια βιομηχανία που ζούμε με τις κρίσεις και συνεπώς ξέρουμε να λειτουργούμε με ευελιξία. Μάθαμε αρκετά πράγματα, τα οποία θα εφαρμόσουμε από εδώ και στο εξής. Αλλάξαμε τον τρόπο που εργαζόμαστε και υιοθετήσαμε νέα νόρμα». Ο κ. De Stoop υπογράμμισε ότι, μέσω των σημαντικών αυτών αλλαγών λόγω της πανδημίας, δημιουργήθηκαν και ευκαιρίες τις οποίες οι ναυτιλιακές εταιρείες πρέπει να αξιοποιήσουν.

Η πιο σημαντική πρόκληση, ωστόσο, την περίοδο αυτή δεν ήταν άλλη από την αδυναμία αλλαγών πληρωμάτων, εξέλιξη που ενίσχυσε το άγχος των ναυτικών, οι οποίοι δεν γνώριζαν πότε θα επαναπατριστούν, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.