Διαβάστε στο τεύχος των Ναυτικών Χρονικών που κυκλοφορεί

Διαβάστε στο τεύχος των Ναυτικών Χρονικών που κυκλοφορεί

212
Διαβάστε στο τεύχος των Ναυτικών Χρονικών που κυκλοφορεί

Τα Ναυτικά Χρονικά παρουσιάζουν στο τεύχος Ιουνίου-Ιουλίου 2021 την επικαιρότητα στο χώρο της ναυτιλιακής, οικονομικής και πολιτικής ειδησεογραφίας.

Πιο συγκεκριμένα, στο τεύχος των Ναυτικών Χρονικών που κυκλοφορεί μπορείτε να διαβάσετε:

  • Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 δεν θα είχε τύχη χωρίς τη Ναυτιλία των ηρωικών νησιών/ Συνέντευξη του κ. Θανάση Μαρτίνου και της κ. Μαρίνας Μαρτίνου, Ιδρυτών της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου «ΑΙΓΕΑΣ»

 

  • Το Λιμενικό Σώμα παραμένει πιστό στον ιδρυτικό στόχο του: να υπηρετεί την Ελληνική Ναυτιλία, την Κοινωνία και την Πατρίδα/ Συνέντευξη του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Θεόδωρου Κλιάρη

 

  •  Η ικανότητα προσαρμογής είναι αναπόσπαστο τμήμα μιας σωστά οργανωμένης διοίκησης ναυτιλιακής επιχείρησης/ Συνέντευξη του Συμεών Παληού, Ιδρυτή και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Diana Shipping

 

  • Η νέα γενιά πλοιοκτητών αρχίζει να βγαίνει μπροστά/ Συνέντευξη της Ιωάννας Προκοπίου, Managing Director της Prominence Maritime S.A.

 

  • Η ελληνόκτητη ναυτιλία έχει αποδείξει την ικανότητά της να διαχειρίζεται επιτυχώς τα δεδομένα της εκάστοτε εποχής/ Συνέντευξη του Βασίλη Παπαγιαννόπουλου, Διευθυντή της Common Progress Co. Na Ltd.

 

Ναυτιλία και κλιματική αλλαγή: Προκλήσεις και ευκαιρίες. Άρθρο του Δημήτρη Πατρίκιου, CEO της Kyklades Maritime Corporation

 

Eιδικό αφιέρωμα στην Ασφάλεια στη Ναυτιλία, στο οποίο σχολιάζουν οι:

 

Κώστας Γ. Γκόνης, Γενικός Γραμματέας, INTERCARGO

Διονύσης Πέππας, HSQE Manager, Pantheon Tankers Management Ltd.

καπτ. Δημήτρης Καλαντίδης, Maritime Safety Manager, Latsco Marine Management Inc.

Βασίλειος Κακαμούκας, Claims Manager, The Britannia Steam Ship Insurance Association Limited

καπτ. Κωνσταντίνος Καραβασίλης, Senior Loss Prevention Executive, Thomas Miller P&I Club

Carl Durow, Loss Prevention Manager, The London P&I Club

Χάρις Πλακαντωνάκη, Chief Strategy Officer, StarBulk Carriers Corp.

 

Η προσέγγιση της Green-Jakobsen για την κουλτούρα ασφάλειας. Tων Erik Green και Δρος Μαρίας Προγουλάκη

 

Ανάλυση: Βίοι αντίθετοι για crude και product tankers. Της Charlotte Cook, Head Trade Analyst της VesselsValue

 

  • Η ικανότητα ενός πλοίου να ναυλωθεί θα εξαρτάται και από τη βαθμολογία της διαχειρίστριας σε σχέση με το DryBMS/ Συνέντευξη του Γαβριήλ Δοβλέ, Managing Director της Total Quality Consultants Ltd. και της Total Shipmanagement Services S.A.

 

  • Οι ναυτιλιακές δραστηριότητες σχετικά με τη φορτοεκφόρτωση και τη διαχείριση του πλοίου απαιτούν εκπαίδευση, εξειδίκευση και συνεχή επιμόρφωση/ Συνέντευξη της Δέσποινας Βουρλίδη, Financial Manager and Solicitor, Marpo Group of Companies & Worldwide Corrosion Services Ltd.

 

            Άρθρο: Είναι αναγκαία η διαμόρφωση ενιαίου πλαισίου τιμολόγησης για την παραλαβή αποβλήτων στα ευρωπαϊκά λιμάνια; Των Ευαγγελίας Παπαδημητρίου και δρος Γιώργου Βαγγέλα

            Άρθρο: Αλλάζει η ρότα της ναυτιλίας με την υπερανάπτυξη της Αφρικής

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.