Η θάλασσα πρωταγωνίστρια στην έξοδο του τριημέρου

Η θάλασσα πρωταγωνίστρια στην έξοδο του τριημέρου

117
Η θάλασσα πρωταγωνίστρια στην έξοδο του τριημέρου

Την τιμητική τους έχουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οι νησιωτικοί προορισμοί που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα, αναφορικά με την εξέλιξη των πληροτήτων σε αυτούς, το συγκεκριμένο διάστημα. Την ίδια στιγμή, οι προορισμοί που είναι προσβάσιμοι με αυτοκίνητο, προεξάρχουσας της Πελοποννήσου, κερδίζουν το πρώτο στοίχημα της φετινής τουριστικής σεζόν που, όπως επισημαίνεται, άνοιξε για τα «καλά πανιά» τις προηγούμενες ώρες.

Παρατηρείται μια σημαντική κίνηση στα ξενοδοχεία των νησιών του Αργοσαρωνικού. Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Αιγίνης Σταύρος Καλαμάκης κάνει λόγο για μια «πρωτόγνωρη εικόνα στις ελεύσεις των Ελλήνων τουριστών τα Σαββατοκύριακα, που ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε κάτι αντίστοιχο». Κάτι ανάλογο συμβαίνει και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με τις πληρότητες των καταλυμάτων να αγγίζουν «ταβάνι», όπως τονίζεται.

Αντίστοιχα σημαντική είναι και η κίνηση στις πληρότητες των καταλυμάτων και στο νησί της Τήνου, το νησί της Μεγαλόχαρης, όπως το αποκαλούν οι κάτοικοι του. Συγκεκριμένα, αναμένονται μαζικές ελεύσεις επισκεπτών από την Αθήνα. Με πλεονέκτημα την εγγύτητα από την πρωτεύουσα και το λιμάνι της Ραφήνας αλλά και του Πειραιά, η Τήνος θα κινηθεί με πληρότητες 80% στα ξενοδοχειακά καταλύματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το εορταστικό τριήμερο θα υπάρχουν καθημερινά 10 αναχωρήσεις από Ραφήνα (επιβατικά και ταχύπλοα) με τις πληρότητες αυτών να αγγίζουν το 100%.

Επόμενος σταθμός για πολλούς συμπολίτες μας είναι και η Πάρος, η οποία δεν θα εμφανίσει πληρότητες υψηλές στα ξενοδοχειακά καταλύματα το εορταστικό τριήμερο, ωστόσο οι Έλληνες επισκέπτες που διαθέτουν εξοχικά ή έχουν τόπο καταγωγής το πανέμορφο αυτό νησί των Κυκλάδων, θα το τιμήσουν με την παρουσία τους, σημειώνει ο δήμαρχος του νησιού Μάρκος Κωβαίος. Μάλιστα ο κ. Κωβαίος συνιστά στους υποψήφιους επισκέπτες του νησιού, να τηλεφωνήσουν στις ακτοπλοϊκές εταιρίες, προτού ταξιδεύσουν, καθώς τα επιβατηγά πλοία αποπλεύουν από τον Πειραιά με φουλ πληρότητες το εορταστικό τριήμερο. Ο κ. Κωβαίος εκτιμά ότι τα ξενοδοχειακά καταλύματα θα κινηθούν με πληρότητες 40%, αφού όπως τονίζει υπάρχει παράλληλα μεγάλος αριθμός πολυτελών κατοικιών που διεκδικεί σημαντικά μερίδια επισκεπτών.

Παραμένοντας στις Κυκλάδες, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς σχολιάζει ότι οι μικρές Κυκλάδες εμφανίζουν «αυξημένες τουριστικές ροές για το τριήμερο κυρίως από Έλληνες εκδρομείς. Σε ό,τι αφορά την Άνδρο, η πληρότητα στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα είναι άνω του 95%, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Άνδρου, Νίκο Μουστάκα.

Εστιάζοντας στην Πελοπόννησο οι τιμές εκκινούν στα ξενοδοχειακά καταλύματα από 60 ευρώ και την καθιστούν έναν προορισμό για όλα τα βαλάντια. Παραμένοντας γεωγραφικά στην Πελοπόννησο, η Ελαφόνησος ειδικότερα, πρωταγωνιστεί στις αποδράσεις του Αγίου Πνεύματος, επισημαίνει η δήμαρχος του νησιού Έφη Λιάρου, η οποία κάνει λόγο για πληρότητες 100% στα καταλύματα του νησιού, αλλά και των όμορων δήμων.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: Peter Boccia/ Unspash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.