Η δυναμική είσοδος των συστημάτων αερολίπανσης για τη βελτίωση της απόδοσης των...

Η δυναμική είσοδος των συστημάτων αερολίπανσης για τη βελτίωση της απόδοσης των πλοίων

268
Η δυναμική είσοδος των συστημάτων αερολίπανσης για τη βελτίωση της απόδοσης των πλοίων

Ο ναυπηγικός όμιλος Hyundai Heavy Industries (ΗΗΙ) υπέγραψε σύμβαση με την εταιρεία TMC Compressors για την παροχή αεροσυμπιεστών για συστήματα αερολίπανσης πλοίων (ALS), τα οποία πρόκειται να εγκατασταθούν σε πέντε νεότευκτα πλοία μεταφοράς LNG που ναυπηγούνται για λογαριασμό τριών διαφορετικών πλοιοκτητών.

Οι ειδικοί αεροσυμπιεστές της TMC θα συνδυαστούν με το σύστημα αερολίπανσης Hi-ALS, το οποίο έχει αναπτύξει η ΗΗΙ, ενώ η TMC θα παρέχει επίσης ειδικά συστήματα ελέγχου του συστήματος αερολίπανσης, τα οποία θα είναι ενσωματωμένα σε μια ειδικά σχεδιασμένη μονάδα ελέγχου. Σε καθένα από τα πέντε νεότευκτα πλοία πρόκειται να εγκατασταθούν τρεις αεροσυμπιεστές, οι οποίοι θα εξυπηρετούν το σύστημα αερολίπανσης.

Τα χωρητικότητας 174.000 cbm πλοία μεταφοράς LNG θα κατασκευαστούν στα ναυπηγεία των Hyundai Heavy Industries και Hyundai Samho Heavy Industries στη Νότια Κορέα. Τον Ιανουάριο του 2020, η TMC έλαβε μία ακόμα παραγγελία από τη Hyundai Heavy Industries για την παροχή αεροσυμπιεστών για συστήματα αερολίπανσης, τα οποία προορίζονται για επτά πλοία που ναυπηγούνται από τη HHI για τη ναυτιλιακή Capital Gas Corp.

Φωτό: YONHAP/ΑΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.