Μπαράζ αγορών πλοίων από την Global Ship Lease

Μπαράζ αγορών πλοίων από την Global Ship Lease

361
Μπαράζ αγορών πλοίων από την Global Ship Lease

Τη συμφωνία της για την αγορά τεσσάρων Panamax containerships, μεταφορικής ικανότητας 5.470 ΤΕUs έκαστο και με μέσο όρο ηλικίας τα 11 έτη, ανακοίνωσε πρόσφατα η Global Ship Lease.

Στην ανακοίνωση της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρείας σημειώνεται ότι τα πλοία αποκτήθηκαν έναντι $148 εκατ. Με την παράδοσή τους το τρίτο τρίμηνο του 2021, τα τέσσερα containerships θα ναυλωθούν από μια σημαντική διαχειρίστρια εταιρεία στη ναυτιλία τακτικών γραμμών για τρία χρόνια έκαστο. Κατά τη διάρκεια των τριών αυτών χρόνων, τα πλοία θα αποφέρουν αθροιστικά προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων περίπου $124,4 εκατ. Τους πρώτους δώδεκα μήνες εκτιμάται ότι θα αποφέρουν προσαρμοσμένα EBITDA $42,5 εκατ. με βάση τους υφιστάμενους ναύλους.

Ο κ. Γεώργιος Γιουρούκος, Executive Chairman της Global Ship Lease, σχολίασε: «Τα πλοία αυτά αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα της στρατηγικής μας εστίασης σε ultra-high refrigerated container capacity. […] Κοιτώντας μπροστά, βλέπουμε ισχυρές ενδείξεις ότι οι συνθήκες προσφοράς και ζήτησης για τη φανταστική αυτή αγορά θα είναι βιώσιμες μεσοπρόθεσμα και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η GSL είναι καλά τοποθετημένη για τη στρατηγική ανάπτυξης των μακροπρόθεσμων κερδών, περιορίζοντας την ίδια ώρα τον κίνδυνο και δημιουργώντας περαιτέρω αξία για τους μετόχους μας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.