Συνεργειών συνέχεια για την πάταξη της πειρατείας στον Κόλπο της Γουινέας

Συνεργειών συνέχεια για την πάταξη της πειρατείας στον Κόλπο της Γουινέας

246
Συνεργειών συνέχεια για την πάταξη της πειρατείας στον Κόλπο της Γουινέας
Φωτό αρχείου

To Round Table φορέων της ναυτιλίας και ο OCIMF με ανακοίνωσή τους εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους στο νέο Deep Blue Project της Νιγηρίας.

Η Νιγηρία ανακοίνωσε την Πέμπτη 10 Ιουνίου μια σημαντική επένδυση σε στρατιωτικές υποδομές και υποδομές επιβολής του νόμου για τη διασφάλιση του θαλάσσιου τομέα της στο πλαίσιο της ενίσχυσης δράσεων για την αντιμετώπιση της πειρατείας στον Κόλπο της Γουινέας. Επικεφαλής του project θα είναι η Nigerian Maritime Safety Agency (NIMASA) και στόχος είναι η ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή και η μείωση των περιστατικών πειρατείας, ληστρικών επιθέσεων και άλλων παράνομων δράσεων στα ύδατα της Δυτικής Αφρικής.

Ένα κέντρο ελέγχου στο Λάγος θα συντονίζει το έργο και τις επιχειρήσεις δύο πλοίων ειδικών αποστολών, δύο αεροσκαφών ειδικών αποστολών, 17 σκαφών ταχείας απόκρισης ικανών να κινούνται με ταχύτητες έως 50 κόμβων, τριών ελικοπτέρων και τεσσάρων διά αέρος drones, παρέχοντας κάλυψη 24 ώρες το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα για την περιοχή.

O Guy Platten, γενικός γραμματέας του ICS, δήλωσε σχετικά ότι «το Deep Blue Project μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στη μάχη ενάντια στην πειρατεία στον Κόλπο της Γουινέας».

Για το project, o David Loosley, γενικός γραμματέας της BIMCO, ανέφερε ότι «αντιπροσωπεύει μια σημαντική ευκαιρία για την επέκταση ισχύος του νόμου και της τάξης σε συνεργασία με διεθνείς δυνάμεις.

Η Katharina Stanzel, Managing Director της INTERTANKO, σχολίασε: «Η INTERTANKO πιστεύει ότι η έναρξη του Deep Blue Project είναι μια απτή απόδειξη ότι “το ρεύμα” έχει στραφεί ενάντια στη μάστιγα της πειρατείας».

Ο Κώστας Γκόνης, γενικός γραμματέας της INTERCARGO, αφού συνεχάρη τις νιγηριανές αρχές για την πρωτοβουλία, τόνισε ότι το Deep Blue Project θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στη μείωση της πειρατείας και των ένοπλων ληστειών, στην προστασία των ναυτικών, των πλοίων και του εμπορίου που εξυπηρετεί τους λαούς των χωρών της περιοχής.

Φωτό: Simmo Simpson/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.