Σε νέα ψηφιακή εποχή το λιμάνι Κhalifa

Σε νέα ψηφιακή εποχή το λιμάνι Κhalifa

63
Σε νέα ψηφιακή εποχή το λιμάνι Κhalifa

H εταιρεία διαχείρισης τερματικών Abu Dhabi Terminals ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με την αμερικανική εταιρεία λογισμικού Microsoft, η οποία σηματοδοτεί και την εκκίνηση της επόμενης φάσης του ψηφιακού μετασχηματισμού στο λιμάνι Κhalifa των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η συνεργασία θα βοηθήσει την Abu Dhabi Terminals να αναβαθμίσει τόσο τις δυνατότητες εντοπισμού και παρακολούθησης των εμπορευματοκιβωτίων όσο και τις δυνατότητες εκτέλεσης αυτόνομων μεταφορών εντός του τερματικού Khalifa Port Container Terminal (KPCT) του λιμένα Khalifa, μέσω της εφαρμογής των υπηρεσιών Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence Services of Azure) της Microsoft Cloud.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Abu Dhabi Terminals, η προώθηση της καινοτομίας μέσα από την εφαρμογή λύσεων Τεχνητής Νοημοσύνης και αυτοματοποίησης αποτελεί μια δέσμευση της εταιρείας στην προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό του λιμενικού περιβάλλοντος, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους χρήστες του λιμένα αλλά και τη δραστική μείωση στο ανθρακικό αποτύπωμα και στα κόστη του λιμένα Khalifa.

Η τεχνολογία που θα αναπτυχθεί μέσα από τη συνεργασία με τη Microsoft Consulting Services θα πυροδοτήσει αφενός την εισαγωγή έξυπνων λύσεων παρακολούθησης και εντοπισμού, οι οποίες θα εξασφαλίσουν τη μέγιστη ιχνηλασιμότητα (100%) όλων των διαχειρισθέντων εμπορευματοκιβωτίων, αφετέρου θα δώσει τη δυνατότητα εγκαθίδρυσης ενός αυτόνομου συστήματος ενδο-τερματικών μεταφορών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το Khalifa Port Container Terminal (KPCT), το οποίο διαχειρίζεται η Abu Dhabi Terminals, αποτελεί το πρώτο τερματικό στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και ένα από τα μεγαλύτερα ημι-αυτοματοποιημένα και πιο τεχνολογικά προηγμένα τερματικά εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.