Η COSCO βλέπει Αμβούργο

Η COSCO βλέπει Αμβούργο

143
Η COSCO βλέπει Αμβούργο

H COSCO Shipping Ports, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ανακοίνωσε πως ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την εταιρεία διαχείρισης τερματικών Hamburger Hafen Logistik (HHLA), προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα απόκτησης ενός μειοψηφικού μεριδίου στο Container Terminal Tollerort (CTT) της HHLA στο λιμάνι του Αμβούργου.

Η γερμανική εταιρεία, όπως δημοσιεύουν διεθνή ΜΜΕ, διευκρίνισε ότι το CTT αποτελεί θυγατρική του ομίλου της HHLA, η οποία διαχειρίζεται τρία από τα τερματικά του λιμένα του Αμβούργου. Όσον αφορά την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, η HHLA δήλωσε ότι οι συζητήσεις για τους βασικούς εμπορικούς και νομικούς όρους της πιθανής στρατηγικής συνεργασίας συνεχίζονται, ενώ και οι δύο πλευρές ξεκαθάρισαν ότι επί του παρόντος καμία νομικά δεσμευτική συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε περίπτωση συμφωνίας, θα απαιτηθεί, πέρα από την εσωτερική έγκριση των αντίστοιχων φορέων των δύο μερών, και έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Η HHLA αναμένει ότι ενδεχόμενη απόκτηση μεριδίου από την COSCO στο CTT θα ενίσχυε τη σχέση της με τον κινεζικό διαχειριστή τερματικών, ενώ θα παρείχε μια εξασφάλιση αναφορικά με τη διασφάλιση των φορτίων και των θέσεων εργασίας στο λιμάνι του Αμβούργου. Σε τέτοια περίπτωση, ωστόσο, η γερμανική εταιρεία ξεκαθάρισε ότι το CTT θα συνεχίσει να παραμένει ανοιχτό και να εξυπηρετεί ισότιμα όλους τους πελάτες του δικτύου της.

Τέλος, εάν επιτευχθεί εν τέλει συμφωνία μεταξύ των δύο μερών, καθώς δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση ότι η πιθανή εξαγορά θα υλοποιηθεί και θα ολοκληρωθεί, αυτή θα αποτελέσει το τελευταίο παράδειγμα κινεζικής επένδυσης σε έναν από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς λιμένες.

Φωτό: PxHere

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.