DNV: Έγκριση επί της Αρχής για νέο σύστημα συγκράτησης υγρού υδρογόνου

DNV: Έγκριση επί της Αρχής για νέο σύστημα συγκράτησης υγρού υδρογόνου

110
DNV: Έγκριση επί της Αρχής για νέο σύστημα συγκράτησης υγρού υδρογόνου

Ο νηογνώμονας DNV έδωσε Έγκριση επί της Αρχής (AiP) για ένα νέο σύστημα συγκράτησης υγρού υδρογόνου, τύπου μεμβράνης, που ανέπτυξε η εταιρεία IC Technology (ICT). Το υδρογόνο αναδεικνύεται ως το «κλειδί» για την ενεργειακή μετάβαση του ναυτιλιακού κλάδου, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή αρκετών καυσίμων ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα, όπως η e-αμμωνία, η μπλε αμμωνία και η e-μεθανόλη.

Το νέο σύστημα συγκράτησης φορτίου της ICT αποτελείται από δύο μεμβράνες ανοξείδωτου χάλυβα και δύο στρώματα μόνωσης κενού, τα οποία χωρίζονται από ένα δευτερεύον διαχωριστικό φράγμα. Το βασικό διαχωριστικό φράγμα βασίζεται σε μια πατενταρισμένη τεχνολογία μεμβράνης, η οποία οριοθετεί έναν κλειστό όγκο, επιτρέποντας την ενεργή ψύξη του φορτίου μέσω της κυκλοφορίας ηλίου. Η διάταξη μόνωσης κενού παρέχει αποτελεσματική θερμομόνωση της δεξαμενής, ενώ επιτρέπει τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση τυχόν διαρροών υδρογόνου από τη δεξαμενή, καθώς και τυχόν διαρροών αέρα στον δευτερεύοντα χώρο μόνωσης.

Ο Otto Skovholt, ιδρυτής και CTO της ICT, δήλωσε: «Η συγκεκριμένη έγκριση αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την υλοποίηση της τεχνολογίας που διαθέτουμε για την αποθήκευση και τη διανομή υγρού υδρογόνου, η οποία έχει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών σε διαφορετικές βιομηχανίες και ειδικότερα στον ναυτιλιακό κλάδο, όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πλοία μεταφοράς υγρού υδρογόνου».

ICT_1288x511_tcm8-202149

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.