Άνοιγμα επενδύσεων στην ηλιακή ενέργεια από την BP

Άνοιγμα επενδύσεων στην ηλιακή ενέργεια από την BP

56
Άνοιγμα επενδύσεων στην ηλιακή ενέργεια από την BP

Η BP συνήψε συμφωνία με την 7Χ Energy, μια ανεξάρτητη εταιρεία ανάπτυξης έργων ηλιακής ενέργειας για την αγορά projects ισχύος 9 GW έναντι $220 εκατ., όπως ανακοινώθηκε από τον βρετανικό κολοσσό την Τρίτη 1η Ιουνίου 2021.

Στην ανακοίνωσή της η BP αναφέρει ότι το συγκεκριμένο deal αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου της εταιρείας για την ενίσχυση της δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε 20 GW έως το 2025 και σε 50 GW έως το 2030.

Τα σχεδιαζόμενα έργα αναμένεται να πληρούν τα κριτήρια σε επενδύσεις χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της BP, δημιουργώντας αποδόσεις της τάξεως τουλάχιστον του 8-10%.

Η παραπάνω συμφωνία θα επεκτείνει τη δραστηριότητα της BP σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από 14 GW σε 23 GW σε έργα τα οποία είναι διανεμημένα σε δώδεκα πολιτείες των ΗΠΑ, με μεγαλύτερη παρουσία να σημειώνεται στο Τέξας και στις μεσοδυτικές πολιτείες.

Τα έργα αυτά, μόλις αναπτυχθούν, θα έχουν τη δυνατότητα να παράγουν αρκετή «καθαρή» ενέργεια για να τροφοδοτούνται 1,7 εκατ. σπίτια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παράλληλα μεγάλη έμφαση δίνεται και στις χιλιάδες θέσεις εργασίες που θα υποστηριχθούν μέσω της υλοποίησης των επενδύσεων αυτών.

Ο Executive Vice President of Gas and Low Carbon Energy της BP, Dev Sanyal, δήλωσε πως η συμφωνία αναμένεται να φέρει 9 GW υψηλής ποιότητας ηλιακά έργα στις αγορές. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθειά μας να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει για μηδενική καθαρή κατανάλωση ενέργειας».

Φωτό: Albatross Aerial Photography/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.