Equinor – ExxonMobil: Σημαντική επένδυση σε υπεράκτιο πετρελαϊκό πεδίο της Βραζιλίας

Equinor – ExxonMobil: Σημαντική επένδυση σε υπεράκτιο πετρελαϊκό πεδίο της Βραζιλίας

98
Equinor – ExxonMobil: Σημαντική επένδυση σε υπεράκτιο πετρελαϊκό πεδίο της Βραζιλίας

Η Equinor, η ExxonMobil και η Petrogal Brasil θα επενδύσουν $8 δισ. για την ανάπτυξη του κοιτάσματος πετρελαίου στο θαλάσσιο οικόπεδο Bacalhau, όπως γνωστοποίησε με δελτίο Τύπου η Equinor την Τρίτη 1η Ιουνίου 2021.

Τα εκτιμώμενα ανακτήσιμα αποθέματα για την πρώτη φάση του έργου υπολογίζονται σε περισσότερα από 1 δισ. βαρέλια πετρελαίου.

Σύμφωνα με την Equinor, έχουν καταβληθεί σημαντικές προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών από το στάδιο της παραγωγής. Στις προσπάθειες αυτές συμπεριλαμβάνεται και η εφαρμογή ενός συστήματος αεριοστροβίλων συνδυασμένου κύκλου, με σκοπό την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης του σταθμού παραγωγής ενέργειας.

Σύμφωνα με τη Veronica Coelho, Country Manager στη Βραζιλία για την Equinor: «Το οικόπεδο Bacalhau αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της στρατηγικής της εταιρείας να ενισχύσει την παρουσία της στη Βραζιλία. Ταυτόχρονα είναι ένα σημαντικό έργο για τη χώρα, καθώς αντιπροσωπεύει καίριες επενδύσεις, ενώ θα έχει θετικό αντίκτυπο για την αλυσίδα εφοδιασμού και τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε τοπικό επίπεδο».

Το σχέδιο ανάπτυξης έχει εγκριθεί από τον Brazilian National Agency for Petroleum Natural Gas and Biofuels (ANP) από τον Μάρτιο του 2021.

Η Equinor και η Exxon κατέχουν μερίδιο 40% στο κοίτασμα του Bacalhau, ενώ η Petrogal Brasil κατέχει μερίδιο της τάξης του 20%.

Φωτό: Zukiman Mohamad/ Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.