Ardmore: Συνεργασία με τη Lean Marine για την ενίσχυση της απόδοσης του...

Ardmore: Συνεργασία με τη Lean Marine για την ενίσχυση της απόδοσης του στόλου της

80
Ardmore: Συνεργασία με τη Lean Marine για την ενίσχυση της απόδοσης του στόλου της

Η σουηδική εταιρεία βελτιστοποίησης της πρόωσης Lean Marine υπέγραψε σύμβαση με την εταιρεία διαχείρισης δεξαμενόπλοιων Ardmore Shipping Corporation για την εγκατάσταση της τεχνολογίας FuelOpt™ στα πλοία του στόλου της Ardmore. Η συγκεκριμένη συμφωνία ακολουθεί την επιτυχημένη εγκατάσταση του FuelOpt™ στο MR δεξαμενόπλοιο «Ardmore Sealion», που πραγματοποιήθηκε το 2020.

Οι δύο εταιρείες πρόκειται να συνεργαστούν ακόμη στο κομμάτι της βελτίωσης της συνολικής απόδοσης του στόλου της Ardmore, με στόχο την επίτευξη βιωσιμότερων λειτουργιών. Η εγκατάσταση της πράσινης τεχνολογίας της Lean Marine στα πλοία της Ardmore θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2021.

Η τεχνολογία FuelOpt™ της Lean Marine έχει σχεδιαστεί για να ελαφρύνει τον τεχνικό φόρτο των λειτουργιών των πράσινων πλοίων, αυτοματοποιώντας τον έλεγχο της πρόωσης και αντικαθιστώντας έτσι την ανάγκη για συνεχή παρακολούθηση και χειροκίνητες διορθώσεις. Χρησιμοποιώντας το FuelOpt™, το πλήρωμα στη γέφυρα έχει τον πλήρη και αυτοματοποιημένο έλεγχο της ταχύτητας του πλοίου, της κατανάλωσης καυσίμου και της ισχύος του κινητήρα, και είναι σε θέση να αποφεύγει την πιθανή υπερκατανάλωση καυσίμου σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.