Νέο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Βόρεια Θάλασσα

Νέο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Βόρεια Θάλασσα

60
Νέο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Βόρεια Θάλασσα

Η Equinor, η RWE Renewables και η Hydro REIN υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη ενός πάρκου υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη Νορβηγία, ανακοίνωσε η Equinor.

Οι τρεις εταιρείες θα προετοιμάσουν από κοινού και θα υποβάλουν αίτηση στις νορβηγικές αρχές για την ανάπτυξη ενός μεγάλης κλίμακας υπεράκτιου αιολικού πάρκου στην περιοχή Sørlige Nordsjø II στη Βόρεια Νορβηγική Θάλασσα, σύμφωνα με την Equinor. Η εταιρεία σημείωσε ότι η συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων αντιπροσωπεύει έναν ισχυρό συνδυασμό εμπειρίας και γνώσης από την υπεράκτια αιολική ανάπτυξη, τη διορατικότητα της ενεργειακής αγοράς και την εκτέλεση βιομηχανικών έργων μεγάλης κλίμακας.

Η Equinor δηλώνει ότι η περιοχή Sørlige Nordsjø II έχει έναν από τους καλύτερους αιολικούς πόρους στον κόσμο με βάθος νερού μεταξύ 173 και 229 ποδιών. Η περιοχή λέγεται ότι έχει τη δυνατότητα να παραδώσει σημαντική ποσότητα ανανεώσιμης ενέργειας σε χώρες που στοχεύουν στη μετατροπή του ενεργειακού τους μείγματος.

image

«Η Βόρεια Θάλασσα έχει έναν από τους καλύτερους αιολικούς πόρους στον κόσμο», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Equinor της New Energy Solutions, Pål Eitrheim. «Ένα υπεράκτιο αιολικό πάρκο ανοικτής θάλασσας στο Sørlige Nordsjø II θα μπορούσε να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην επέκταση της Βόρειας Θάλασσας ως υπεράκτιου ενεργειακού κόμβου και να δημιουργήσει νέες βιομηχανικές ευκαιρίες για τη Νορβηγία ως ενεργειακό έθνος», πρόσθεσε ο κ. Eitrheim. Η Anja-Isabel Dotzenrath, διευθύνουσα σύμβουλος της RWE Renewables, δήλωσε: «Η υπεράκτια αιολική ενέργεια είναι το κλειδί για την ικανοποίηση της αυξανόμενης ζήτησης για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη στήριξη των τοπικών βιομηχανιών και τη δημιουργία νέων, μελλοντικών εργασιών».

Ο Arvid Moss, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Hydro Energy, δήλωσε: «Ο υπεράκτιος άνεμος θα είναι ένα σημαντικό συστατικό στο μελλοντικό ενεργειακό μείγμα για την απανθρακοποίηση της Ευρώπης και την επίτευξη των στόχων του 2050».

Photo: Eskil Eriksen / Equinor ASA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.