H Wärtsilä αναλαμβάνει τον εξοπλισμό έξι νεότευκτων Arctic class LNG carriers

H Wärtsilä αναλαμβάνει τον εξοπλισμό έξι νεότευκτων Arctic class LNG carriers

96
H Wärtsilä αναλαμβάνει τον εξοπλισμό έξι νεότευκτων Arctic class LNG carriers

Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä έχει υπογράψει σύμβαση προκειμένου να εξοπλίσει με συστήματα παραγωγής αδρανούς αερίου (IGG) καθώς και με προηγμένα συστήματα επικοινωνιών και πλοήγησης έξι νεότευκτα πλοία μεταφοράς LNG, χωρητικότητας 172.500 cbm, τα οποία θα επιχειρούν στα αρκτικά ύδατα της Ρωσίας στο πλαίσιο του προγράμματος Arctic LNG 2. Η παραγγελία έγινε από την Daewoo Shipbuilding Marine Engineering (DSME) τον Απρίλιο, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης αυτής για δύο επιπλέον πλοία.

Η Wärtsilä Gas Solutions πρόκειται να παράσχει τα συστήματα παραγωγής αδρανούς αερίου, τα οποία είναι απαραίτητα για την ασφαλή λειτουργία τόσο των δεξαμενόπλοιων όσο και των πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου αερίου. Η Wärtsilä Voyage, με τη σειρά της, θα εγκαταστήσει στο κάθε πλοίο ένα σύστημα πολλαπλών λειτουργιών, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πακέτο εφαρμογών, όπως το Wärtsilä Navi-Sailor Electronic Chart Display and Information System (ECDIS), το Navi-Radar και το Navi-Conning, ένα Bridge Alert Management System (BAMS), καθώς και το Wärtsilä Navi-Planner για χάραξη πορείας με προηγμένα εργαλεία.

Επιπλέον, θα εγκατασταθούν IRIDIUM συστήματα δορυφορικών επικοινωνιών, ενώ οι σταθμοί εργασίας των πλοίων θα είναι ενσωματωμένοι σε ένα ενοποιημένο σύστημα, το οποίο θα επιτρέπει την αλληλεπικάλυψη των βασικών λειτουργιών, για την ενίσχυση της ασφάλειας κατά τη διάρκεια της ναυσιπλοΐας σε συνθήκες πάγου.

Τον Ιανουάριο του 2021, η Wärtsilä Marine Power ανακοίνωσε πως έχει λάβει και μια παραγγελία για 36 κινητήρες διπλού καυσίμου, οι οποίοι προορίζονται για τα συγκεκριμένα πλοία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.