Søren Skou: Η πρόταση για την πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας

Søren Skou: Η πρόταση για την πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας

109
Søren Skou: Η πρόταση για την πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας

Την επιβολή ενός φόρου άνθρακα για τα ναυτιλιακά καύσιμα τουλάχιστον $450/τόνο καυσίμου ($150/τόνο CO2), προκειμένου μεσοπρόθεσμα να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ ορυκτών καυσίμων και πράσινων εναλλακτικών, τα οποία επί του παρόντος είναι πιο ακριβά, προτείνει με ανάρτησή του στο LinkedIn o CEO της Maersk, Søren Skou.

«Τα ορυκτά καύσιμα δεν μπορούν να συνεχίζουν να είναι φθηνότερα από τα πράσινα καύσιμα. Απαιτείται άμεση δράση. Είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη όλα τα αέρια θερμοκηπίου και όχι μόνο το CO2. Διαφορετικά, δεν θα επιτύχουμε τους στόχους πλήρους απανθρακοποίησης της ναυτιλίας έως το 2050 με βάση τη Συμφωνία του Παρισιού», επισημαίνει ο κ. Skou.

Ο ίδιος σημειώνει ότι είναι ευθύνη όλων των εμπλεκόμενων μερών της ναυτιλίας να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα. «Το οφείλουμε στους πελάτες, στους καταναλωτές και στην κοινωνία γενικά», καταλήγει ο επικεφαλής του δανέζικου κολοσσού.

Φωτό: Divyakant Solanki/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.