MAN Energy Solutions: Με αμείωτο ρυθμό οι παραγγελίες για κινητήρες διπλού καυσίμου...

MAN Energy Solutions: Με αμείωτο ρυθμό οι παραγγελίες για κινητήρες διπλού καυσίμου ME-GI

215
MAN Energy Solutions: Με αμείωτο ρυθμό οι παραγγελίες για κινητήρες διπλού καυσίμου ME-GI

Η κινεζική New Times Shipbuilding Co. Ltd. προχώρησε σε μια παραγγελία για τρεις κινητήρες MAN B&W 6G70ME-GI, που προορίζονται για τρία φορτηγά πλοία χωρητικότητας 210.000 dwt, τα οποία πρόκειται να ναυπηγηθούν για τη ναυτιλιακή Eastern Pacific (EPS), που εδρεύει στη Σιγκαπούρη. Οι κινητήρες θα κατασκευαστούν από την CSSC-MES Diesel (CMD) στην Κίνα, ενώ τα πλοία θα ναυλωθούν από την πολυεθνική Rio Tinto, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των εξορύξεων μετάλλων.

Η συγκεκριμένη παραγγελία ακολουθεί μία ακόμα παραγγελία που έλαβε η MAN Energy Solutions τον Οκτώβριο του 2020 για πέντε κινητήρες διπλού καυσίμου 6G70ME-GI Mk 10.5, οι οποίοι πρόκειται να εξοπλίσουν πέντε Newcastlemax φορτηγά πλοία χωρητικότητας 210.000 dwt, τα οποία ναυπηγούνται επίσης για την EPS. Τα εν λόγω πλοία πρόκειται να ναυλωθούν από τον αυστραλιανό μεταλλευτικό κολοσσό BHP για μια περίοδο πέντε χρόνων.

Σύμφωνα με τη MAN Energy Solutions, οι παραγγελίες για δίχρονους κινητήρες διπλού καυσίμου ξεπερνούν τις 374 μονάδες, με τους ME-GI να μετρούν περισσότερες από 1,6 εκατ. ώρες λειτουργίας χρησιμοποιώντας μόνο LNG ως καύσιμο.

Φωτό: www.man-es.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.