Πράσινη ενέργεια στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι

Πράσινη ενέργεια στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι

65
Πράσινη ενέργεια στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι

Ένας νέος χώρος στάθμευσης οχημάτων που θα λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια πρόκειται να εγκαινιαστεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι, με 7.542 ηλιακούς συλλέκτες να παράγουν ηλεκτρισμό, ο οποίος προβλέπεται ότι θα εξοικονομήσει περίπου 5.300 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Τα ηλιακά φωτοβολταϊκά είναι τοποθετημένα στις εγκαταστάσεις του χώρου στάθμευσης οχημάτων του Midfield Terminal του αεροδρομίου.

Σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του έργου, η Masdar παρείχε τη χρηματοδότηση, τον σχεδιασμό και την τελική κατασκευή. Ταυτόχρονα, θα παρέχει υπηρεσίες για τη λειτουργία και τη συντήρηση του έργου για τα επόμενα 25 χρόνια.

Η Masdar είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη Μέση Ανατολή, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα projects που χαρακτηρίζονται από καινοτομία στον τομέα της «καθαρής» τεχνολογίας.

O επικεφαλής της Abu Dhabi Airports, Shareef Al-Hashmi, δήλωσε σχετικά με το project: «Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάπτυξής του, έχουμε ενσωματώσει τεχνολογία που επιτρέπει τη βιωσιμότητα, προστατεύει το περιβάλλον και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα περισσότερο «πράσινο» και πιο φιλικό στο περιβάλλον κτίριο. Η μηδενική καθαρή κατανάλωση ενέργειας υπήρξε η κεντρική ιδέα πίσω από τον σχεδιασμό και την κατασκευή του Midfield Terminal».

Φωτό: Ali Haider/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.