Euroseas: 94% ετήσια αύξηση στα κέρδη

Euroseas: 94% ετήσια αύξηση στα κέρδη

190
Euroseas: 94% ετήσια αύξηση στα κέρδη

Η Euroseas Ltd. ανακοίνωσε την Τρίτη 25 Μαΐου τα οικονομικά της αποτελέσματα για το α΄ τρίμηνο του έτους.

Η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία κατέγραψε κέρδη $3,8 εκατ. έναντι κερδών $1,957 εκατ. το α΄ τρίμηνο του 2020 (94,17% αύξηση), ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν στα $5,6 εκατ. Την ίδια ώρα, η Euroseas κατά μέσο όρο διαχειρίστηκε τους τρεις πρώτους μήνες του έτους 14 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, με μέσο TCE $12.134/ημέρα.

Με αφορμή τον οικονομικό απολογισμό της Euroseas, ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας ανέφερε: «Τους τελευταίους τρεις μήνες, η αγορά των containerships συνέχισε την ανοδική της τάση, ξεπερνώντας το αποκορύφωμα του 2008. Η ανάκαμψη της ζήτησης και ορισμένες στρεβλώσεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες εμπορευματοκιβωτίων, όπως η συμφόρηση στα λιμάνια, οι αντικαταστάσεις πληρωμάτων και τα πρωτόκολλα για τον Covid, συνδυάστηκαν με μια μετριοπαθή αύξηση του στόλου, παρέχοντας στήριξη στα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς. Οι υψηλότεροι ναύλοι είχαν θετικό αντίκτυπο στην κερδοφορία, η οποία θα αυξηθεί περαιτέρω, καθώς τα εναπομείναντα πλοία θα ανανεώσουν τις συμφωνίες ναύλωσης τους επόμενους 4-5 μήνες.

»Πιστεύουμε ότι οι ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς θα συνεχιστούν για το υπόλοιπο του έτους και το επόμενο, καθώς οι οικονομίες εκτιμάται ότι θα συνεχίσουν να ανακάμπτουν από την πανδημία, καταγράφοντας ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, και οι παραδόσεις πλοίων θα είναι περιορισμένες».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.