Κ. Π. Αγγελόπουλος: Έφυγε από τη ζωή μια μεγάλη προσωπικότητα της ναυτιλίας

Κ. Π. Αγγελόπουλος: Έφυγε από τη ζωή μια μεγάλη προσωπικότητα της ναυτιλίας

2267
Κ. Π. Αγγελόπουλος: Έφυγε από τη ζωή μια μεγάλη προσωπικότητα της ναυτιλίας

Έφυγε από τη ζωή νωρίτερα σήμερα σε ηλικία 77 ετών ο Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος.

Ο Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος ανέπτυξε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του έντονη επιχειρηματική δράση καθώς ήταν ο επικεφαλής της Χαλυβουργικής ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του στο χώρο της ναυτιλίας. Ήταν υιός του αείμνηστου εθνικού ευεργέτη Παναγιώτη Αγγελόπουλου με καταγωγή από την Αρκαδία και ο ίδιος τίμησε τον γενέθλιο τόπο αλλά και τη χώρα του μέσα από σημαντικές κοινωφελείς δράσεις και έργα ευποιίας.

Ήταν ο πατέρας του Γιώργου Αγγελόπουλου, νυν αντιπροέδρου της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και του Παναγιώτη Αγγελόπουλου. Τα τελευταία χρόνια ο Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στον Κωνσταντίνο Π. Αγγελόπουλο απονεμήθηκε το 2014 το Βραβείο Ευκράντη Κοινωνικής Προσφοράς.

Τα ειλικρινή συλλυπητήριά του, για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης, ο οποίος δήλωσε:

«Βαθιά θλίψη σκόρπισε σε όλη την ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια ο θάνατος του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, ο οποίος είχε διατελέσει μέλος του ΔΣ/ΕΕΕ. Ο αγαπητός σε όλους μας Κωνσταντίνος, ξεχώρισε με την δραστηριότητά του, τόσο στον ευρύτερο επιχειρηματικό τομέα όσο και στον κλάδο της ναυτιλίας όπου και διακρίθηκε. Τίμησε την ελληνική σημαία με τα πλοία του, ενώ πρόσφερε σπουδαίο κοινωνικό έργο στην πατρίδα. Νιώθω την ανάγκη να διαβεβαιώσω τους γιους του Παναγιώτη και Γιώργο, άξιους συνεχιστές του πολυσχιδούς έργου του, ότι η ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια θα θυμάται με σεβασμό και εκτίμηση τον πατέρα τους».

Φωτό: Ορέστης Παναγιώτου/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.