Χρηματοδότηση και βιωσιμότητα: Η νέα πραγματικότητα για τα λιμάνια

Χρηματοδότηση και βιωσιμότητα: Η νέα πραγματικότητα για τα λιμάνια

193
Χρηματοδότηση και βιωσιμότητα: Η νέα πραγματικότητα για τα λιμάνια

To λιμάνι του Newcastle στην Αυστραλία υπέγραψε δανειακή συμφωνία ύψους $398 εκατ. με τη National Australia Bank (NAB), η οποία συνδέει τα επιτόκια αποπληρωμής με συγκεκριμένους περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς στόχους, ανέφεραν τα αντισυμβαλλόμενα μέρη.

Ειδικότερα, ένα εκ των μεγαλύτερων λιμανιών φορτοεκφόρτωσης άνθρακα του κόσμου θα πληρώσει μικρότερο επιτόκιο στη NAB σε περίπτωση που μειώσει τις άμεσες και έμμεσες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Το δάνειο περιλαμβάνει ακόμη ποσοτικοποιημένους στόχους, που σχετίζονται με την ψυχική υγεία των εργαζομένων και τη διαφορετικότητα. Το συγκεκριμένο δάνειο, συνδεόμενο με τη βιωσιμότητα, αποτελεί μέρος μιας σειράς δανείων ύψους $516 εκατ. που θα παράσχει ένας αριθμός τραπεζών.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο η ανταγωνίστρια της NAB, Australia and New Zealand Banking Group, αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει το λιμάνι του Newcastle, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για μείωση του χαρτοφυλακίου χρηματοδότησης εταιρειών και projects που συνδέονται με τον άνθρακα έως το 2030.

Φωτό: Rebecca Le May/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.