Η μεγάλη προσφορά της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών στο Άγιο Όρος

Η μεγάλη προσφορά της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών στο Άγιο Όρος

1158
Η μεγάλη προσφορά της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών στο Άγιο Όρος

Ο αγιασμός και η παράδοση σκάφους του λιμενικού, δωρεά της Eνώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, έγιναν χθες σε ειδική τελετή, στο λιμανάκι της Δάφνης, στο Άγιον Όρος, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

«Ο βαθύς σεβασμός της κυβέρνησης για το φάρο της Ορθοδοξίας συνοδεύεται από πράξεις που ενισχύουν την προστασία και την ασφάλεια της μοναστικής κοινότητας και των προσκυνητών», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πλακιωτάκης.

Το σκάφος είχε παραδοθεί προ μηνών στο λιμενικό σώμα, αλλά η τελετή παράδοσης είχε αναβληθεί, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και τελικώς έγινε χθες στις έντεκα το πρωί, με επισημότητα, παρουσία του υπουργού, εκπροσώπων του κοινοβουλίου, υπηρεσιακών παραγόντων και μοναχών. Πρόκειται για την επίσημη παράδοση ενός εκ των δέκα νέων,, υπερσύγχρονων περιπολικών σκαφών του λιμενικού, προσφορά της εταιρείας κοινωνικής προσφοράς «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, στο λιμεναρχείο του Αγίου Όρους, στη Δάφνη.

Τον υπουργό συνόδευε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο οποίος επίσης απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση, ενώ παρέστησαν οι βουλευτές της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης και Στράτος Σιμόπουλος, ο πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, ο διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος, ο υποδιοικητής Αρίστος Κασμίρογλου, ο πρωτεπιστάτης Παύλος, ο ηγούμενος της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Ελισσαίος, κ.α.

Ο κ. Πλακιωτάκης επισκέφθηκε το Άγιον Όρος από την προηγούμενη ημέρα των εγκαινίων κα διανυκτέρευσε στη μονή Ξενοφώντος. Μετά το πέρας της τελετής αγιασμού και παράδοσης του σκάφους, ο υπουργός συνοδευόμενος από τον αρχηγό του λιμενικού, το διοικητή του Αγίου Όρους και τον πρόεδρο της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών επισκέφθηκαν τις μονές Ιβήρων και Παντοκράτορος.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Φωτό: Γιάννης Πλακιωτάκης – Giannis Plakiotakis/ Facebook

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.